felsőoktatás

2021.03.19. 20:01

Ötszázzal többen jelentkeztek idén a kecskeméti egyetemre

Országosan átlag 11 százalékkal növekedett tavalyhoz képest a felsőoktatási tanulmányokra jelentkezők száma, a Neumann János Egyetem 13 százalékos emelkedést ért el.

Hraskó István

A rendelkezés értelmében még kiscsoportos személyes konzultációt sem lehet tartani az egyetemen

Forrás: baon.hu

Fotó: Bús Csaba

Megjelentek a 2021/2022-es tanévben induló felsőoktatási képzésekre vonatkozó jelentkezési számok. A Neumann János Egyetem közölte: az elsődleges adatok szerint átlagosan 15 százalékkal tudták növelni az első helyes jelentkezők létszámát, sorrendtől függetlenül pedig közel félezer leendő hallgatóval több jelölte meg a kecskeméti intézményt, mint 2020 első félévében.

A legkiemelkedőbb növekedést a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar érte el,

az első helyes jelentkezők száma itt pontosan 60 százalékkal ugrott meg. Mindezt az egyetem annak tulajdonítja, hogy a tudatos és jól szervezett beiskolázási projekt révén népszerűbbé váltak a nagy hagyományokkal rendelkező és megújulás előtt álló kecskeméti kertészeti képzések.

A GAMF Karnál 18 százalékos volt a jelentkezések számában a növekedés. A kecskeméti műszaki és informatikai szakok esetében a gyakorlatorientált képzések megújulását, a vállalati és szakképzési kapcsolatok bővülését látják a siker kulcsának.

A szerkesztőségünknek megküldött közlemény hangsúlyozza: az adatok azt mutatják, hogy a legfiatalabb kar, a gazdaságtudományi nemcsak képes pozíciójának megőrzésére, de szakjait előkelő helyen tartják számon a hazai felsőoktatási rangsorban is.

– Az egyetem vezetése biztató tendenciaként tekint a mostani számokra. A közzétett adatok szerinti több mint 3600 fős hallgatói bázis továbbra is impozáns szám a hazai felsőoktatásban. A növekedés pedig határozottan mutatja, hogy a kecskeméti egyetemnek komoly lehetőségei vannak a térségben, valamint a dinamikusan fejlődő regionális és közép-európai gazdasági erőtérben – áll a közleményben.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában