beruházás

2021.03.21. 10:22

Nagy igény van a játszócsoportra a bajai bölcsődében

Egy korábbi sikeres pályázatnak köszönhetően közel 352 millió forintból bővülhet a Kodály utcai bölcsőde.

Márton Anna

A fejlesztés befejezése után több szolgáltatást nyújthat a bölcsőde

Fotó: Márton Anna

A beruházás során kialakítanak többek között négy csoportszobát és egy multifunkcionális helyiséget, valamint új bútorokat és játékokat is beszerezhetnek.

A fejlesztést követően lehetőség lesz a szolgáltatások bővítésére, ugyanis a játszócsoportra és a gyerekfelügyelet szolgáltatásra nagy igény van az Újvárosban is – tudtuk meg Kiss Tibornétól, a Bajai Egyesített Bölcsődék vezetőjétől.

– Amikor a bővítést megálmodtuk, már akkor is nagyon nagy igény volt a bölcsődei helyek iránt. Jelenleg hét csoportszoba működik és nagyon jó, hogy egy egységgé tudjuk kiegészíteni, ami újabb csoportszobákkal is bővül. Szakmailag sokkal jobban átlátható, ha nincs egyedülálló szoba, párosan vannak a csoportszobák. Ennek a korosztálynak nagyon fontos, hogy folyamatos rálátás legyen, nem szabad a gyerekeket egyedül hagyni, fontos a biztonságuk. Ez a lényege a bölcsőde átalakításának, ebben szakértőként is közreműködtem – mondta az intézményvezető.

A Szent Antal utcai bölcsődében már nagyon jól működik a játszócsoport és a gyerekfelügyelet-szolgáltatás, ami óránkénti megőrzési díjjal vehető igénybe, de arra is van lehetőség, hogy adott esetben ott étkezzenek a gyermekek – tette hozzá Kiss Tiborné.

Több száz millió forintból fejlesztik az intézményt
Fotó: Márton Anna

A pályázat részét képezi a szociális helyiségek felújítása is, ide tartozik a kisgyermeknevelői öltöző, a dolgozók öltözője. Áthelyezik a mosdóhelyiségeket, a mosókonyhát, teljes átalakítást kell elvégeznie a kivitelezőnek. A feladat megoldására a cégnek öt hete lesz.

– A Bajai Egyesített Bölcsődéknél már ütemezve van a nyári zárás, nagyon fontos, mert ezt a szülőkkel megfelelő időben közölni kell. Természetesen ez a jegyző hatáskörébe tartozik, hogy beleegyezzen abba, amit mi javaslatként megfogalmazunk – tájékoztatta lapunkat Kiss Tiborné, a Bajai Egyesített Bölcsődék vezetője. Jelenleg az Újvárosi bölcsődében nyolcvannégy kisgyermeknek tudják megoldani az ellátását, de a koronavírusos időszakban kisebb a létszám, átlagosan hatvan gyermek jár be naponta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában