KALOCSA

2021.03.22. 13:58

Kerítéssel zárták el az illegális szemétlerakót

A néhány héttel ezelőtti – ismét önkormányzati forrásból fizetett – szemételtakarítás után ideiglenes kerítést vont a Malomszög utca 6/b szám alatt található ingatlan köré a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft.

Gábor János

Az intézkedésre azért volt szükség, mert a környék lakói évek óta kommunális és egyéb hulladékok lerakására használják a gazdátlan házat, az önkormányzat pedig megunta, hogy alkalmanként százezreket fizessen a szeméthalmok elszállításáért.

Schmidt Rajmund, az érintett terület önkormányzati képviselője közleményben tudatta: már folyamatban van egy pályázat, amelynek részeként felújítják a hírhedt ingatlant és új funkciót adnak neki, viszont addig is szeretnék elkerülni, hogy ismét hulladéktenger öntse el az udvart. Hozzátette: számít a közeli épületek lakóinak együttműködésére abban, hogy végre tisztább és élhetőbb környezetet alakíthassanak ki a Malomszög utcában.

A városatya felvetéseire reagálva dr. Filvig Géza polgármester közölte: „ezek az intézkedések hosszú távra nem nyújtanak megoldást”, így hamarosan közterület-figyelő kamerákat telepítenek a helyszínen. A további intézkedésekig úgynevezett utcabizalmi rendszert állítottak fel, a Kalocsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökének segítségével. Sztojka István közbenjárására olyan közelben élő személyeket is találtak, akik vállalták a felelősséget a köztisztaság fenntartásáért addig, amíg elindul a környéket érintő, Leromlott városi területek rehabilitációja című, 250 millió forintos TOP-pályázati program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában