galériával

2021.03.26. 14:05

Gyanús folyadék szennyezi a vizet Kiskunhalason

Napok óta ismeretlen ere­detű, fehér színű, mosószerszagú folyadék szennyezi a Dong-éri-csatorna vizét Kiskunhalason, az 53-as főút mellett lévő csatornaház közelében. A városrendészet munkatársai és környezetvédők keresik a szennyezés forrását.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Tisztázatlan eredetű és összetételű fehér színű folyadék szennyezi a Dong-éri-csatorna vizét Kiskunhalason. Az anyag a csapadékelvezető hálózaton keresztül jut a Dong-érbe. A közeli csatornaőrház lakója szerda délelőtt arról számolt be a baon.hu-nak, hogy nem egyedi esetről van szó.

– Két évvel ezelőtt figyeltünk fel rá először, és azóta bizonyos időszakokban újra és újra megjelenik a fehér, édeskés, vegyszerszagú anyag az esőcsatornából érkező vízben, ami közvetlen a Dong-éri-csatornába folyik – mondta el hírportálunknak a neve elhallgatását kérő férfi, aki arról is beszámolt, hogy már akkor jelezték a problémát az önkormányzat felé azzal együtt, hogy a csapadékelvezető csatorna torkolatánál beszakadt a beton.

Egyelőre nem találják a folyadék forrását
Fotó: Pozsgai Ákos

Szerda délelőtt a városrendészet munkatársai, valamint természetvédők is megjelentek a helyszínen, próbálták felkutatni a szennyezés forrását. Több csapadékelvezető csatorna fedelét is felnyitották, a környező lehetséges pontokat körbejárták, de egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy honnan jut a gyanús anyag a csatornarendszerbe, ami még csütörtök délután is ugyanúgy folyt a Dong-érbe, mint az elmúlt napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában