önzetlenség

2021.03.26. 07:00

Először adtak vért a majsai Tomori gimnázium diákjai

A Tomori gimnázium diákjai először adhattak vért a napokban.

Tapodi Kálmán

Forrás: baon.hu

A Tomori gimnázium kilenc diákja – Tajti Tímea, Gyóni László Krisztián, Kviz Ágnes, Diel Viktória, Telek Péter, Kazmin Erneszt, Patyi Csaba, Felföldi Rebeka, Ágó Martin – először vehettek részt véradáson.

– Vártam már, hogy véradó lehessek és a jövőben is szeretnék ilyen módon segíteni másokon – mondta el Kazmin Erneszt, aki tanárai, Havasi Helén és Telekné Nagy Janka példáját követve lett önkéntes. Az online oktatás idején akadt tanuló, aki más településről csak azért érkezett Majsára, hogy vért adhasson.

– A régi véradóink mellett örömteli, hogy ezúttal is voltak olyan fiatalok, akik először jelentkeztek véradása – mondta el Lőrikné Ilcsik Anita, a Magyar Vöröskereszt területi munkatársa. A véradás helyszínéül szolgáló székházat ingyen biztosította számukra Bakos Ferenc, a helyi ipartestület elnöke. A véradók a megszokott ételutalvány mellé, a Kiskunmajsai Hegyközség felajánlása révén, egy-egy palack helyi bort is kaptak.

Fotó: baon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában