tűzgyújtás

2021.03.15. 08:40

Bácsalmáson engedélyezték a kerti hulladék égetését

Szombaton kezdődött és április 30-ig tart az avar és kerti hulladék égetését szabályozó legújabb önkormányzati rendelet.

Juhász Jenő

Komoly bírság járhat a szabály megszegéséért

Forrás: illusztráció/MW

Fotó: AS

Bácsalmás város polgármestere által kiadott ideiglenes rendelet legkésőbb a veszélyhelyzet feloldásáig lesz érvénybe, addig azonban ellehet égetni a kiskertekben összegyűlt kerti hulladékot.

Égetéssel elsősorban a nem komposztálható (nehezen lebomló), és a komposztálásra alkalmatlan (vírussal, baktériummal, gombával vagy egyéb mással fertőzött) avar és kerti hulladék (falomb, nyesedék, szár, levél, gyökér és egyéb növényi maradvány) ártalmatlanítható.

Bácsalmás belterületén, valamint a külterületi zártkerti ingatlanokon avart és a kerti hulladékot égetni 2021. április 30. napjáig, – munkaszüneti napok és vasárnap kivételével – minden héten hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton lehet. Az égetést a reggeli és esti talaj közeli inverzió (levegőréteg hőmérsékleti változásai) miatt 9.00-18.00 óra közötti időszakban lehet végezni, szélcsendes időben. A város közterületein az avar és a kerti hulladék égetése tilos. Égetéskor figyelemmel kell lenni a hatályos Országos Tűzvédelmi Szabályzat rendelkezéseire.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában