intézkedések

2021.03.09. 08:46

A Zöldfa utcai lesz az ügyeletes óvoda Kalocsán

A hétvégén megjelent kormányrendeletben foglaltak szerint megszervezték a gyermekfelügyeletet a helyi óvodákban – mondta kérdésünkre az intézmények vezetője.

Gábor János

Az óvodák limitált létszámban fogadják a kicsiket

Forrás: Archív felvétel

Fotó: Gábor János

Katus Györgyné hangsúlyozta: az ügyeletes óvodában az előzetes felmérésük alapján megállapított létszámoknak, de intézményenként legfeljebb tíz gyermeknek biztosítják a szolgáltatást.

– A hétvégén körlevelet küldtünk szét az óvodai Facebook-csoportokba, így kérve a szülőket, hogy jelezzék a jogosultságot (munkavégzésre és védekezésben való részvételre hivatkozva lehet kérelmezni – a szerk.), illetve azt, hogy igénybe kívánják-e venni a gyermekfelügyeletet

– árulta el Katusné, aki a hétfőn délelőtt tartott online értekezleten beszélte át a teendőket a tagóvoda-vezetőkkel.

– Keddtől tudjuk megszervezni az ügyeletet, és a hat óvodánkban leadott jelentkezések alapján a Zöldfa utcai tagóvodánkat jelöltük ki ügyeletes intézménynek – jelentette be, hozzátéve: aki kérte a napi étkeztetést is, az a Szent István király úti konyhán veheti át, saját ételhordóval.

Katusné nyomatékosan kérte, hogy akinek a családjában fertőzött vagy fertőzésgyanús személy van, az ne vigye be a gyermekét az óvodába, mert kockáztatja a személyzet egészségét, ezáltal magát az ellátást.

Hozzátette: a veszélyhelyzetben is megszokott rendben működő bölcsődében szintén igyekeznek csökkenteni a létszámokat. A beszoktatásokat áprilisra halasztották, illetve megkérték a szülőket, hogy aki csak tudja, az oldja meg a gyermekfelügyeletet családon belül. Most ott tartanak, hogy a bölcsődében is el tudják érni a tíz főben limitált csoport­létszámokat, számolt be az intézményvezető.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában