állatbarát

2021.02.17. 10:01

Megmentették a fagyhaláltól a néhány hetes kutyákat Balotaszálláson

Boldogan végződött egy kutyacsalád sorsa Balotaszálláson.

Pozsgai Ákos

Fotó: Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület

Egy állatbarát ugyanis jelezte a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület felé, hogy Balotaszálláson egy üresen álló porta területén egy jókora farakás alól kutyakölykök vinnyogása hallatszik.

– A mamakutya úgy gondolta, hogy a farakás kellő biztonságot nyújt, ezért alatta hozta világra a kölykeit. Mivel azonban tudtuk, hogy hatalmas lehűlés jön, szibériai hideg várható, a pár hetes csöppségeknek esélyük sem lesz a túlélésre a farkasordító hidegben a fagyos földön, így nem sok időnk volt a tanakodásra – számolt be a történtekről Rémánné Halmosi Éva, a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület elnöke.

Fotó: Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület

Az egyesület önkéntesei rövid idő alatt megszervezték a kölykök és az anyjuk kimentését, ami azonban nem ment könnyen, mert a kicsik elérhetetlenül befúrták magukat a farakás alá, amit puszta kézzel, darabonként kellett elbontaniuk felőlük, vigyázva, nehogy bármelyik fa rájuk zuhanjon. A mentési akció végül sikerrel zárult, mert ahogy haladtak előre, úgy kerültek elő egyenként a kutyakölykök, majd legvégül az anyjuk is, akit azonban csak hurokkal tudtak végül megfogni és a hordozóba tenni. A kutyacsaládot végül egy német állatvédő alapítvány által működtetett halasi állatotthon fogadta be, ahol fűtött konténerbe kerültek.

A Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület aktivistái egy másik, sötét színű kutyát is biztonságba helyeztek még a fagyos idő beállta előtt. A jószág régóta a Semmelweis téren bolyongott, a környék lakói etették, próbálták megfogni, de nem sikerült. A kutyát végül csapdabefogóval sikerült megfogni, azóta állatbarátok gondoskodnak róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában