beruházás

2021.02.21. 09:59

Megkezdődött a régi laktanya felújítása Baján

Barnamezős beruházásban megkezdődött a város déli szélén a Vaskúti úti egykori laktanya felújítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával.

Márton Anna

A közel 500 millió forintnyi támogatású projekt célja a kistérség népességmegtartó erejének növelése. Az egykori Vaskúti úti laktanyában profitorientált sport- és szabadidős létesítményt hoznak létre. A projekt során a laktanya parancsnoki épületét részlegesen felújítják. Az egykori étterem, közösségi tér többfunkciós sporttérként és rendezvénytérként újul meg.

A nagy méretű, vasbeton tartószerkezetű csarnokrész alkalmas lesz a különféle küzdősportok és egyéb kisebb helyigényű sportok edzés- és versenyprogramjának a lebonyolítására, valamint egyéb rendezvények befogadására.

A volt étkezdéből alakítják ki a küzdőteret a hozzá kapcsolódó vizesblokkokkal, sportszerraktárral. A nézőteret mobil lelátókból alakítják ki. A küzdőtérhez kapcsolódva lesz egy ruhatár, illetve egy büfé is, fogyasztótérrel. A hátsó szárnyban kap helyet a küzdőtérhez közvetlenül kapcsolódó kiszolgálóhelyiség-csoport, öltözők, férfi- és női vizesblokk, valamint két, önálló megközelítéssel és önálló öltözőblokkal rendelkező edzőterem, melyek egy mobilfallal két részre lesznek oszthatók.

A déli szárnyban a helyiségek egy belső folyosóról érhetőek el, erről az átjáróról megközelíthető a küzdőtér, valamint a büfé is, és a végén található a sportolói bejárat. Az épület kívülről nem változik, csupán két déli és egy északi új előtető elhelyezésével hangsúlyosabb megjelenést kapnak a bejárati zónák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában