jótékonyság

2021.02.19. 12:06

A Szabadszálláson felállított kupakgyűjtő szív gyorsan megtelt

Ötvenezer forint értékű adománnyal lepett meg egy súlyos beteg kisfiút az „Erről beszélnek a szabadszállásiak” Facebook-csoport.

Gulyás Sándor

Lakosné Bán Erzsébet, a kezdeményezés elindítója

Fotó: Gulyás Sándor

A pénzt a kezdeményezésükre felállított kupakgyűjtő szívben felgyülemlett zárósapkák árából teremtették elő.

A kupakgyűjtő szív kezdeményezés Dániából indult el hódító útjára, ma már számos magyarországi, illetve Bács-Kiskun megyei településen is megtalálható efféle utcabútor.

Szabadszálláson az említett Facebook-csoport indítványára állítottak egy éve kupakgyűjtő szívet a városközpontban.

– Az interneten figyeltem fel a kezdeményezésre, amit megosztottam csoporttársaimmal, akik szinte azonnal mellém álltak. A kupakgyűjtő szív felállítására több mint ötvenezer forint gyűlt össze. Az adakozó tagoktól a pénzt a csoport alapító adminja, Horváth Erika szedte össze a könyvtárba. Ötletünket a városvezetés is felkarolta. Az utcabútort egy helyi lakatosmester készítette el, amiért nem kért pénzt. A felállított kupakgyűjtő szív gyorsan megtelt, egy esztendő leforgása alatt tizenkétszer kellett ürítenünk – mondta el hírportálunk érdeklődésére Lakosné Bán Erzsébet.

A felvásárlási ár igen változónak bizonyult, a cégek kilónként 15 és 70 forint között fizetnek a kupakokért.

A csoport a legkedvezőbb ajánlat mellett döntött, még ha száznegyven kilométert is kellett utaztatniuk a „zsákmányt”. A szállítmány 780 kilogramm volt, amit kilogrammonként 65 forintért vettek át.

– Jaksa Miháynak és Draskovich Györgynek köszönhetően a szállítás és a raktározás nem került pénzbe, így szabadon felhasználhattuk a befolyt összeget. A csoport úgy határozott, hogy a rendelkezésre álló ötvenezer forintot egy szabadszállási súlyos beteg kisfiú kapja meg.

A kupagyűjtő szív felállítására összegyűlt pénzből értékes ajándékcsomagot vásároltunk az önzetlen lakatosmesternek, babzsákokat a könyvtárnak, illetve 36 ezer forinttal járulunk hozzá a városi virágosítási akcióhoz

– fogalmazott Lakosné Bán Erzsébet.

Az ötletgazda bízik benne, hogy a jövőben többször sikerül kiüríteni a kupakokkal megtelt szívet, és sok beteg gyereknek tudnak majd segíteni a befolyó összeggel.

Lakosné Bán Erzsébet, a kezdeményezés elindítója
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában