minősítés

2021.02.10. 11:52

A halasi önkormányzatot megdöbbentette az Állami Számvevőszék

Értetlenül áll az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a hazai önkormányzatok korrupció elleni védettségét ellenőrző vizsgálatának eredménye előtt Kiskunhalas Város Önkormányzata az elégséges minősítés miatt.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ÁSZ tavaly elvégezte a hazai önkormányzatok és hivatalaik integritásának, illetve a működést meghatározó lényeges szabályozási környezetük kialakításának ellenőrzését. Bács-Kiskun megye településeinek átlaga 4,6-os lett az ötös skálán, ami a második legjobb eredmény a megyék között. Egyedül Fajsz kapott elégtelent, Kiskunhalas pedig elégségest.

A január 29-én publikált ÁSZ-jelentésére a kiskunhalasi önkormányzat kedden, Fülöp Róbert polgármester által aláírt közleményben reagált, melyben hangsúlyozzák, hogy megdöbbentette őket az elégséges osztályzat. – Kiskunhalas Város jegyzője levélben kereste meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét az ügy tisztázásának érdekében. Álláspontunk szerint az ÁSZ kéréseinek eleget tettünk, ám amennyiben az Állami Számvevőszék további konkrét javaslatokat fogalmaz meg részünkre, annak mind Kiskunhalas Város Önkormányzata, mind pedig a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal haladéktalanul eleget fog tenni – olvasható a közleményben.

Kiemelik benne továbbá, hogy az önkormányzat és a hivatal messzemenőkig elkötelezett abban, hogy megfeleljen a közpénzek felhasználása során minden jogi és társadalmi elvárásnak, és szigorúan szakmai kérdéskörnek tekintik a vizsgálatot, hiába próbáltak sokan politikai kérdést kreálni az ügyből.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában