változás

2021.01.30. 14:54

Visszaállítják a régi közlekedést Baján

Önkormányzati rendelkezés alapján a tavalyi év végén egyirányúsították a Kenderes utca egy részét, valamint a Vasút sort is, amivel jelentősen megnehezítették a Cserkész utca lakóinak is a mindennapi közlekedését, tájékoztatta a körzetében élőket Kovács Csaba, a körzet képviselője közösségi oldalán.

Márton Anna

Kovács Csaba önkormányzati képviselő a Kenderes utcában, ami most még egyirányú

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Márton Anna

Tavaly Barna György a városüzemeltetési bizottság tagjaként jelezte, hogy valaki megkereste őt a Kenderes utca és a Vasút sor utcák egyirányú­sításával kapcsolatban, és kérte, hogy változtassák meg a forgalmi rendet ezekben az utcákban. Széll Péter alpolgármester javaslatára Nyirati Klára polgármester gyorsan döntött és elrendelték az utcákban az egyirányúsítást. Kovács Csaba (Fidesz–KDNP) képviselő elmondta, hogy a körzet lakói a döntés hatályba lépése után jelentős számban fejezték ki nemtetszésüket. Aláírást gyűjtöttek az utcák lakói és eljuttatták Nyirati Klára (Momentum) polgármesternek, a javaslataikkal együtt.

A lakossági vélemények szerint több szempontból is nehezebb lett a közlekedés, hiszen a Vasút sor, amire az egyirányú forgalmat átterelték, a jelentős vonatforgalom és a sorompózár miatt nagyon bedugul, sok esetben a reggeli csúcsidőben. Így akik a Vasút sorra, a Kenderes, a Cserkész, a Csendes, a Toldi, az Apród vagy a Bajnok utcába mennek, azoknak jelentősen megnövekszik a menet- és a várakozási idejük is.

– Ezért kértem a városüzemeltetési bizottságot, hogy vessék össze a forgalomtechnikai döntéssel kapcsolatban felmerült összes érvet, és kértem, hogy ismertessék a kifogásolt polgármesteri döntés előterjesztésében hivatkozott „lakossági kérés” tartalmát is. Ezt követően kaptam meg a választ Barna Györgytől, miszerint ő nem ért egyet a határozat hatályon kívül helyezésével, és azért kezdeményezte az utcák egyirányúsítását, mert korábban a saját gépkocsija látta kárát – mondta a képviselő. Január 25-én Széll Péter alpolgármester már azt jelezte a közösségi oldalán, hogy az aláírásgyűjtés által jelzett, és az érintettek döntő többségének véleménye alapján Nyirati Klára polgármester asszonnyal együtt úgy döntöttek, visszaállítják az utcákban a korábban megszokott forgalmi rendet – mondta Kovács Csaba.

Kovács Csaba önkormányzati képviselő a Kenderes utcában, ami most még egyirányú
Fotó: Márton Anna / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában