Horgászat

2021.01.09. 07:00

Soltvadkerti versenyző nyerte Az év fogása címet

Tavaly négy hónapon át izgalmas játékra hívtuk a megye legaktívabb horgászait. Arra kértük őket, mutassák meg olvasóinknak büszkeségeiket, legritkább, legnagyobb fogásaikat, és osszák meg velünk az ezekhez kapcsolódó történeteket. Havonta jutalomban részesítettük az első három helyezettet, majd egy végső döntőben a korábbi győzteseket állítottuk szembe egymással.

Barta Zsolt

Balogh Kálmán feleségével, Evelinnel és lányával, Zorával

Forrás: Petőfi Népe

Az év fogása címet és a hozzá tartozó emlékdíjat a Soltvadkerten élő Balogh Kálmán kapta. Kálmán egy Nagy-éri-csator­nán fogott hallal nevezett. A soltvadkerti horgász ezzel a nevezéssel júliusban elnyerte A hónap fogása címet, így a verseny szabálya alapján került be a végső fordulóba, ahol az első helyen végzett.

Az elismerést már de­cember elején átadtuk volna, ugyanakkor nem találkozhattunk. A győztes ugyanis elkapta a vírust, így karanténban volt otthon. Mint mondta, hét tesztje pozitív volt, míg a nyolcadik és a kilencedik jelezte, hogy meggyógyult.

A jó hír szinte karácsonyi ajándék volt, mivel december 25-én derült ki, hogy nincs gond. Ekkor lélegzett fel felesége, Evelin és a kilenc hónapos kislánya, Zora is. Addig ugyanis kerülnie kellett az apának a család tagjait. Hogy mióta szereti a horgászatot Balogh Kálmán?

Úgy 5-6 éves korában vette a kezébe a horgászbotot. Akasztón, ahol élt, a közelben folyik a Duna-völgyi-főcsatorna, ahová gyakran lejárt édesapjával. Jelenleg egy kisszállási egyesület tagja, de hamarosan a Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgász Egyesületbe igazol át. Célirányosan a pontyok miatt ül ki a vízpartra, persze más is horogra akad. A horgász, bár szereti a halételeket, a pikkelyesek kifogását sportnak tekinti. „Miután kifogtam az állatokat, többnyire visszaengedem a vízbe őket. Csak kevés halat hozok haza. Sporthorgász vagyok. A győzelem után lefertőtlenítem a hal sebét, hogy el ne fertőződjön, majd visszadobom a vízbe” – mondta a győztesünk.

Balogh Kálmán a sport szeretetét a fiataloknak is átadja. Tavalyelőtt a Vadkerti-tónál 40 gyermeknek vezetett nyári tábort, megismertetve őket a horgászás szépségeivel. A díj nyertese profi horgász, tavalyelőtt a Method Feeder országos horgászverseny ötödik helyén végzett.

Balogh Kálmán feleségével, Evelinnel és lányával, Zorával
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában