Közel ötszáz dolgozó kéri a védőoltást a halasi kórházból

Szombattól azon szerencsések közé sorolhatjuk magunkat, akik megkapták a Covid-19 vakcina első oltását – tudatta közösségi oldalán Dr. Szepesvári Szabolcs a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórház igazgatója, aki harminc munkatársával együtt vette fel a védőoltást szombat délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltó pontján.

Pozsgai Ákos

Dittmayer Péter ápolási igazgató is kérte a koronavírus elleni védőoltást

Forrás: Dr. Szepesvári Szabolcs Facebook-oldala

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a kecskeméti megyei kórházba december 30-án érkezett meg az első, 2925 darabból álló oltóanyag szállítmány. A tájékoztatás szerint minden héten várható hasonló mennyiség.

Nemrég számoltunk be arról, hogy vasárnapig a kórházi egészségügyi dolgozók oltása történik előzetes felmérés, beosztás alapján. A kecskemétiek mellett a kiskunfélegyházi és kalocsai telephely munkatársai is Kecskeméten kapják meg a vakcinát. A kiskunhalasi kórházban is folyamatban az előjegyzés és az oltás is.

A halasi kórházban az Emberi Erőforrások Minisztériumának felhívására közel ötszáz dolgozó jelezte, hogy szeretné felvenni a védőoltást. Az elkövetkezendő napokban több csoportban kapják meg a vakcina első adagját a kórház dolgozói, akik közül első körben harmincan vették fel a Pfizer típusú védőoltást, köztük Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató, Dr. Ördögh Csaba orvosigazgató, Dittmayer Péter ápolási igazgató és Kocsis Anita, a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház vezetője.

Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató is kérte a koronavírus elleni védőoltást
Fotó: Dr. Szepesvári Szabolcs Facebook-oldala

Az első oltást követően három hét múlva kapják meg a második adagot a beoltott személyek, akik egy igazolást kapnak a vakcina felvételéről. A Covid-19 elleni védettség a második védőoltás felvétele után alakul ki a szervezetben, amely a jelenlegi információk szerint egy évig nyújt védettséget.

Bács-Kiskun megyében jelenleg egy oltópont van kijelölve, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Dr. Szepesvári Szabolcs érdeklődésünkre közölte, hogy később születik döntés arról, hogy a halasi kórházban lesz-e ilyen oltópont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában