Kiderült, kell-e viselni a maszkot Kecskemét utcáin

Hétfőn délután jelent meg a rendelet az önkormányzat honlapján.

Hraskó István

Koronavírus-járvány miatt hozott szabályok: Maszkhasználat Kecskemét Főterén és közterületein. 20201112 Kecskemét Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Mint arról beszámoltunk, kedden hatályát veszti az a polgármesteri rendelet, amely szerint kötelező maszkot viselni Kecskemét összes közterületén és a nyilvános helyeken.

Korábban kérdést intéztünk az önkormányzathoz, hogy meghosszabbítják-e a rendeletet, mely november 12-e óta van érvényben Kecskeméten.

Az önkormányzat honlapjára hétfőn délután került fel egy friss rendelet. Eszerint a maszkhasználatról szóló szabályokat meghosszabbítják, ugyanis a hatályvesztésnél a „2021. január 12-én” szövegrész helyébe „2021. február 2-án” lép.

Azaz február 2-áig biztos kötelező a maszkviselés Kecskeméten.

A maszkviselési kötelezettség alól mentesülnek a hat éven aluli gyermekek, és a értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, autizmus spektrumzavarral élők. Nem kötelező maszkot hordani sportolás során és parkokban, zöldterületeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában