homokmégy

2021.01.20. 07:00

Jelentősen nő az ingatlanok értéke

Egyedi szennyvízkezelésre pályázott Homokmégy önkormányzata, és nyert. A körülbelül egy év alatt kié­pülő elvezetés egy időre az önkormányzat tulajdonában marad majd, de később, amikor lejár a fenntartási időszak, a szállásokon élők birtokába kerül, jelen­tősen növelve az ingatlanok értékét.

Gábor János

A környéken körülbelül hatvan lakóingatlan tulajdonosa jelezte az önkormányzat felé, hogy szeretné, ha a házukhoz most már nem kellene rendszeresen szippantóautót hívni, hanem inkább bekötnék őket a hálózatba Több településen keresztül vezető kerékpárút építésének kivitelezési munkálatai kezdődtek el októberben. Első lépésben a csapadékvíz elvezetéshez kapcsolódó csatornázási munkálatok valósulnak meg. Fotó: Hüvösi Csaba HCS Nógrád Megyei Hírlap

Forrás: Fotó: MW/illusztráció

Fotó: Hüvösi Csaba

A község környékének apró lakóövezeteiben régi igény, hogy megoldódjon a szennyvízkezelés. Grandiózus költségvetéssel oldódnak meg több tucat lakóingatlan szennyvízelvezetési gondjai a Homokmégy melletti szállásokon.

A régi tanyák vagy tanyákból lett komfortos házak ugyan népszerűek, hiszen nyugodt, természetközeli életmódot kínálnak, de többségük még mindig nem rendelkezik 21. századi közüzemi adottságokkal, például zárt szennyvízhálózattal. A községi önkormányzat nagy értékű pályázatot nyert a költséges beruházásra, amit várhatóan még idén végrehajt.

– Homokmégyhez tartozik még jó pár szállás: Hillye, Alsómégy, Kiskecskemégy, Mácsa- és Halomszállás is. Ezeken a területeken nálunk még nincs megoldva a zárt rendszerű szennyvízelvezetés, csak a régi, hagyományos aknák vannak – vázolta Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester. – Pályáztunk egyedi szennyvízkezelésre, és megnyertük, így ezt az évet közbeszerzéssel kezdjük, kiválasztjuk a kivitelezőt, és reméljük, hogy 2021 végére meg is valósul mindazok számára, akik igényelték – bizakodott.

A községvezető elárulta: körülbelül hatvan lakóingatlan tulajdonosa jelezte az önkormányzat felé, hogy szeretné, ha a házukhoz most már nem kellene rendszeresen szippantóautót hívni, hanem inkább bekötnék őket a hálózatba. A körülbelül egy év alatt kiépülő elvezetés egy időre az önkormányzat tulajdonában marad majd, de később, amikor lejár a fenntartási időszak, a szállásokon élők birtokába kerül, jelentősen növelve az ingatlanok értékét. A szennyvízberuházást önerőből nem tudta volna kifizetni sem a település, sem pedig a tulajdonosi kör, hiszen még pár tucatnyi ház esetében is százmillió forint körüli költségről van szó.

A környéken körülbelül hatvan lakóingatlan tulajdonosa jelezte az önkormányzat felé, hogy szeretné, ha a házukhoz most már nem kellene rendszeresen szippantóautót hívni, hanem inkább bekötnék őket a hálózatba
Több településen keresztül vezető kerékpárút építésének kivitelezési munkálatai kezdődtek el októberben. Első lépésben a csapadékvíz elvezetéshez kapcsolódó csatornázási munkálatok valósulnak meg.
Fotó: Hüvösi Csaba HCS Nógrád Megyei Hírlap
Fotó: Fotó: MW/illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában