Baján is a kalocsai mentők teszteltek

A Kalocsai Mentőállomás dolgozói még Ádám és Éva napján is a kora esti órákig végezték a gyors- és PCR-teszteket a kalocsai ÖkoPont épületében kialakított mintavételi helyszínen, miközben az ország déli régióját szintén ők vitték a hátukon azzal, hogy helyettesítették bajai kollégáikat.

Gábor János

Fotó: Gábor János

– December utolsó két hetében teljes egészében a Kalocsai Mentőállomás állománya biztosította a déli régióban a tesztelést, ami azt jelenti, hogy nemcsak az ÖkoPontban teljesítettek szolgálatot a bajtársak, hanem a bajai kihelyezett mintavételi ponton is, mivel náluk a munkarend szempontjából úgy alakult, hogy nem volt elég szabad ember. Nálunk viszont még volt kapacitás – mondta el Matos Zoltán mentőtechnikus.

– Ezenfelül több alkalommal került kalocsai dolgozó a Bács-Kiskun megyei futárautóra is, amit azt jelentette, hogy a mintavételi pontra szállította a szükséges eszközöket, majd mind a három mintavételi pontról begyűjtötte a leletmintákat és elvitte a központi laborba – tette hozzá.

Mint azt Matos Zoltán elmondta, a pluszszolgálat nem okozott fennakadást a helyi feladatok elvégzésében, mivel mindenki a szabadidejét feláldozva túlórázott Baján.

A mentőtechnikus az állomány fizikai és lelki állapota iránt érdeklődő kérdésünkre elmondta: közel egy éve harcolnak a vírus ellen, így már „nehéz küldetéstudatról beszélni, hiszen elkerülhetetlen, hogy mindenki belefásul egy kicsit”. A túlfeszített munkatempón a bajtársias szellem segíti át őket, hiszen havonta mintegy 230 órát dolgoznak, három műszakban, ezenfelül vállalnak 50–60 túlórát, amikor például a bajai állomást kell kisegíteni.

A Kalocsai Mentőállomás dolgozói besegítettek a bajai kollégáknak
Fotó: Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában