fásítási program

2020.12.08. 14:40

Japán cseresznyefa csemetéket ültettek Szabadszálláson

Tizennégy szabad gyökerű facsemetét ültettek el kedden délelőtt Szabadszálláson. A felnövő japán cseresznyék a Honvéd és a Dózsa György utcát díszítik majd a jövőben.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

– A fásítási program májusban kezdődött el városunkban. Kivágásra kerületek a Honvéd utcán lévő kiöregedett és beteg fák. Pótlásuk a lelkes támogatók segítségével valósul meg, mivel kezdeményezésünk a szabadszállásiak körében követőkre talált. A mai napon tizennégy facsemete kerül a földbe. A japán cseresznyéket a lakosság ajánlotta fel, az ültetést az önkéntesek és az önkormányzat dolgozói végezték el – tájékoztatta a baon.hu-t Bencze Ildikó alpolgármester.

A zöldövezetek gondozásának, szépítésének nagy jelentőséget tulajdonítanak Szabadszálláson. Ennek jegyében indult virágosítási akció tavaly a városban, a civil kezdeményezést az önkormányzat is felkarolta. A közmunkaprogramban részt vevők segítettek a virágok elültetésében. A hiányzó mennyiséget a saját kertészetben nevelt palántákkal pótolták. A nyáron ezer darab palántát neveltek a városháza udvarán, az ibolyák és a vinkák októberben kerültek ki a közterületi tartókba.

Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában