egészségügy

2020.11.02. 15:24

Új egynapos sebészeti egység épül Kecskeméten

Egy 11,5 milliárd forintos uniós fejlesztés keretében 17 fekvőbeteg-ellátó intézménynél önálló, legalább négy szakmát érintő egynapos sebészeti részleget alakítanak ki országszerte. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által indított beruházásban a kecskeméti megyei kórház Nyíri úti telephelyén egy új, kétszintes, 2890 négyzetméteres egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épül.

Hraskó István

A fejlesztés értéke nettó 2 milliárd forint, az építkezés kivitelező a VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. A projekt – amely Kecskeméten várhatóan 2022 első negyedévében fejeződik be – tartalmazza a betegút ellátás-szervezési és szakmai ellátás-szervezési irányelveket, valamint az infrastrukturális és gép-műszer fejlesztéseket.

Az új egynapos sebészeti egységnek köszönhetően lerövidül a kórházban eltöltött idő, és jelentősen csökken a kórházi fertőzések száma. Az egynapos sebészeti ellátás erősödésével növekszik majd a műtét után 24 órán belül távozott betegek aránya. E mellett az egynapos sebészeti beavatkozások számának emelésével költséghatékonyabbá is válik az aktív ellátás – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában