örökbefogadás

2020.11.30. 21:04

Több kutyát fogadnak örökbe a kalocsai menhelyről

Az ősszel kihirdetett veszélyhelyzeti intézkedések kezdete óta megugrott az örökbefogadók száma a kalocsai kutyamenhelyen – tudatta a telepet működtető Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány. A szervezet leszögezte: bár vannak, akik azt feltételezik, hogy a kutyasétáltatás este nyolc utáni engedélyezése miatt nőtt a szám, valójában más okok húzódnak a háttérben, de ezek is összefüggésben vannak a járvánnyal.

Gábor János

Szeretetre vágynak

Forrás: Petőfi Népe

– Tavasszal már volt egy hasonló szakasza az idei évnek, amikor ugyancsak sokan fogadtak örökbe. Hozzánk főleg olyan gazdik jöttek, akik jó ideje szerettek volna kutyát, de csak a karantén ideje alatt volt idejük összeszokni az új családtaggal – emlékeztetett Békési Marianna, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

– Nem gondolom, hogy a nálunk jelentkezők csak azért fogadnak örökbe kutyát, mert lehet vele este nyolc után is sétálni – hárította a feltevést, hozzátéve: egyáltalán nem fordult elő, hogy valaki ezért fordult volna hozzájuk.

Az örökbefogadások számának felfutása prózaibb okok miatt történik: sok a magányos ember, vagy az olyan pár és család, amelynek csak a több szabadidő hiányzott a végső döntéshez – ezért viszik haza pont most a házi kedvenceket. Szintén jellemző, hogy több négylábú talál új otthonra a karácsonyi időszakban, jegyezte meg Békési Marianna, hiszen a „jó ideje tervezgetett befogadás” gyakran ajándékként válik valóra. A kutyamenhely elérhetőségeiért, örökbefogadási szabályaiért és támogatási lehetőségeiért a kalo-vau.hu-ra, vagy az Összefogás Az Állatokért Kalocsa Facebook-oldalra érdemes ellátogatni.

Szeretetre vágynak
Fotó: Petőfi Népe

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában