átadás

2020.11.25. 15:23

Robogót kaptak a megyei polgárőr-egyesületek

Tíz segédmotoros kerékpárt vásárolt a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség (BKMPSZ) stratégiai partnere, az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának támogatásából, melyet szerdán vehettek át az érintett polgárőr tagegyesületek képviselői Kiskunfélegyházán. A szervezet arculati szabályzatának megfelelő matricázással ellátott robogókat 10 tagszervezet kapta meg a hozzájuk járó bukósisakkal.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

A biztonsági okokból csupán átadásra korlátozott eseményen dr. Fekecs Dénes, a BKMPSZ elnöke hírportálunknak elmondta, hogy az új robogók tovább növelik a megyei polgárőr szervezetek hatékony szolgálatellátását és reményét fejezte ki, hogy a gesztust látva a különböző települések helyi vállalkozásainak tulajdonosai és az önkormányzatok is kedvet kapnak hasonló felajánlásokhoz.

A robogók jelentős segítséget nyújtanak majd a jelző-, a figyelő- és a járőrszolgálat ellátásához és mozgékonyságuk miatt a biztosítási feladatok helyszíneire is könnyebben juthatnak el velük a polgárőrök.

Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere üdvözölte a támogatást és elmondta, hogy hosszú ideje nagy segítséget jelent a polgárőrségnek a rendőrség támogatása. Hangsúlyozta, hogy sokkal tisztábbak a bűnözéstől azok a települések, melyeken polgárőr egyesület működik és melyek tagjai a rendőrséggel közösen vigyáznak a településen élők biztonságára.

A robogókat a kiskunfélegyházi, a bajai, a kadafalvi, a tompai, a dunafalvi, a kisszállási, a jakabszállási, az ordasi a gátéri és a miskei polgárőr-egyesület kapta.

Fekecs Dénes adja át az egyik robogót a jakabszállási polgárőr-egyesületnek
Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában