pályázat

2020.11.20. 17:11

Megújult a ravatalozó Pálmonostorán

Méltó módon vehetnek végső búcsút szeretteiktől a jövőben a pálmonostoriak, a közelmúltban ugyanis teljesen felújították a temetőben a ravatalozót – tájékoztatta hírportálunkat Cseszkó László polgármester.

Vajda Piroska

Tízmillió forintból újították fel a ravatalozót 

Fotó: Vajda Piroska

A településvezetőtől megtudtuk, hogy a fejlesztést a Magyar Falu Program keretében elnyert mintegy tízmillió forintos állami támogatásból valósították meg. A felújításra nagy szükség volt már, hiszen beázott az épület, ezért nem is tudták ravatalozásra használni a temetések során. Így elsőként a teljes tetőszerkezetet újították fel, majd kicserélték a nyílászárókat, újraburkolták és -festették a belső tereket, és a külső homlokzatot is lefestették – sorolta a polgármester.

Hozzátette, a település saját költségvetéséből egy új urnafalat is épített, a temetőt üzemeltető szolgáltató pedig szerszámokat és locsolókannákat helyezett ki, melyeket a látogatók a sírok rendben tartásához használhatnak.

Cseszkó László arról is beszámolt hírportálunknak, hogy szintén a Magyar Falu Program keretében nyertek 14,5 millió forintot egy új falubusz vásárlására. A régi kisbuszt is felújították, így decembertől már két jármű segíti a tanyagondnokok munkáját. Főként a gyermekek, idősek és betegek szállításához, bevásárláshoz, ebédkihordáshoz használják majd a buszokat.

A településvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a Gárdonyi Géza Általános Iskola felújítására is nyertek 15,5 millió forint támogatást a Magyar Falu Programban. A sikeres pályázatot a tankerület adta be, amely lehetővé teszi, hogy felújítsák a régi szárny tetőszerkezetét, illetve még új eszközök vásárlására is futja.

Tízmillió forintból újították fel a ravatalozót
Fotó: Vajda Piroska

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában