bajai járás

2020.11.22. 09:00

Megújulnak a térség iskolái

A térség négy településén korszerűsödhetnek az iskolák. A Magyar Falu Programban Csátalja, Csávoly, Dávod és Gara pályázott sikeresen, így a közel­jövőben elkezdődnek a felújítási munkálatok. Az intézmények fejlesztésére közel 170 millió forint kormányzati támogatás érkezett.

Márton Anna

A Magyar Falu Programban az ötezer fő alatti települések vehetnek részt. A kormányzati pályázatnak köszönhetően 2019 közepe óta orvosi rendelőket, oktatási intézményeket, művelődési házakat és számos útszakaszt újítottak fel a választókerületben. A legújabb forduló eredményeként az iskolafelújítások négy településen folytatódhatnak.

Dávodon a sportcsarnokot 39 millió forintból korszerűsítik: padlóburkolatot cserélnek, elvégzik a födém és a homlokzat szigetelését, kicserélik a padlóburkolatot és új kazánt is vásárolnak.

A csávolyi általános iskolában közel 31 millió forintból válnak korszerűbbé a nyílászárók, a padlóburkolatok és a folyosók; az intézmény ezenkívül további 25 millió forintot fordíthat a sportcsarnok felújítására is.

Csátalján több mint 47 millió forintot költhetnek az iskola korszerűsítésére. Megújulhat a villamos hálózat, a tantermek, öltözők, illetve kicserélik a nyílászárókat. Garán mintegy 24 millió forintból végzik el az osztálytermek átalakítását.

– Az elmúlt hetekben összesen 530 millió forint érkezett a választókerületbe a Magyar Falu Programon keresztül. Az önkormányzatok, a Klebelsberg Központ, valamint Magyarország Kormányának összefogásával ismét nagyot léphet előre a térség. Ezen az úton szeretnénk haladni, hiszen Magyarországon a városok mellett a falvaknak és a községeknek is folyamatosan fejlődniük kell – hangsúlyozta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában