zöldebb város

2020.10.01. 07:00

Ötéves tervet készítenek Kalocsán a fásításra

A város teljes területét feltérképezik, több liget és park létesül. Jelenleg is zajlik önköltségen egy több mint 50 millió forintos fásítás, amelynek utolsó két ütemét kb. két hónap alatt végzik el a Szent István úton, de tervbe vettek egy ennél nagyobb szabású programot.

Gábor János

Forrás: Petőfi Népe

A belvárosi sorcserék kapcsán kiderült, hogy 2021–26 között a város szinte összes közterületére kerülnek facsemeték, sőt, új parkokat is szeretnének kialakítani. – A 2021-es évre kidolgozunk egy tervet, amelynek az előkészítő munkái már zajlanak. Ez egy nagyobb volumenű, ötéves időintervallumra szóló fásítási program – jelentette be a jelenleg zajló munkák kapcsán szerkesztőségünknek nyilatkozó dr. Filvig Géza polgármester. – Nagyon fontos feltérképeznünk, hogy hol kívánunk kialakítani ligetes területeket – szögezte le.

A városvezető hangsúlyozta: a program részeseivé szeretnék tenni a helyi iskolákat és óvodákat is, a lakosságtól pedig meg fogják kérdezni, hogy milyen kéréseik vannak. A végső cél az, hogy minél több ligetes-parkos területet hozzanak létre a városban – ennek egyik első lépcsője a Bátyai úton nemrég átadott pados-virágládás pihenő. Mint mondta, az ilyen intézkedésekről általában pozitív visszajelzéseket kapnak, így az önkormányzat elszánt abban, hogy végigvigye az ötéves fásítási tervet, és még zöldebbé tegye Kalocsát.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában