kiskunhalas

2020.10.09. 09:12

Kézikönyvvel segíti a kamara a női vállalkozókat

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nők a vidékfejlesztésben és gazdaságfejlesztésben & Nősztorik címmel tartott rendezvényt a napokban Kiskunhalason, a Csipke Hotel konferenciatermében.

Mester-Horváth Nikolett

A női vállalkozók együtt gondolkodását segítette elő a rendezvény

Forrás: Petőfi Népe

Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a nők szerepére és hozzájárulására a vidékfejlesztés fenntarthatósága szempontjából fontos kérdésekben. A kamara ezzel a rendezvénnyel szeretné segíteni a nők térségfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben betölthető szerepének erősítését, jó gyakorlatok ismertetését és terjesztését, valamint a női vállalkozói lét lehetőségeinek és kihívásainak bemutatását.

– A nőknek nagyon jó ötleteik vannak és szívesen osztják meg konkrét elképzeléseiket arról, mit lehetne tenni a környezetükben azért, hogy a térség fejlődjön – mondta Utasi Melinda, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara projektmenedzsere.

Ezt a törekvést segíti az október végére pályázati forrásból elkészülő kézikönyv, ami a női vezetőket és vállalkozókat szólítja meg – tudtuk meg Sörös Pétertől, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kiskunhalasi Képviseletének vezetőjétől. A kiadvány tartalmaz majd megyénkre vonatkozóan friss elemzést a nők, a női vállalkozások helyzetéről, valamint interjúkat, amelyekben a nők elmondják, hogyan látják jelenleg saját szerepüket a vidékfejlesztésben. A kiskunhalasi rendezvényen Keveházi Kata, a Jól-lét Alapítvány elnöke mutatta be a kézikönyvet az érdeklődőknek, hangsúlyozva, milyen fontos a női értékrend – például a szolidaritás – bevonása a vállalkozásokba.

Az előadás után a helyi vállalkozók kerekasztal-beszélgetésen cseréltek tapasztalatokat. A kamara nem titkolt célja ezzel, hogy az együtt gondolkodással elősegítse a női vállalkozások fejlődését, a nők foglalkoztatási szintjének növelését.

– Saját vállalkozásukon keresztül látják az adott vidék problémáit, és ha többen összeülnek, akkor egymást inspirálják a nehézségek megoldására. Baján és Kalocsán jártunk eddig, ott nagy igény mutatkozott rá, hogy folytassák ezt az együttműködést – mondta Utasi Melinda.

A női vállalkozók együtt gondolkodását segítette elő a rendezvény
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában