Beruházás

2020.10.27. 19:57

Elvezetik az esővizet Baján

Befejezték a baja-józsefvárosi csapadékvíz-elvezetés első ütemének kivitelezési munkálatait. A bajai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 750 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Márton Anna

A projektben megvalósuló beruházás elsődleges célja a csapadék- és belvízelvezető csatornahálózat fejlesztése, ezáltal a csapadék- és belvízbiztonság növelése, mellyel fokozódhat a személy- és vagyonbiztonság is. Józsefváros a város legmélyebben elhelyezkedő városrésze. A fejlesztésben szereplő utcák a település északnyugati részén találhatóak, és az itt létrejövő vízelvezető rendszer az egyre gyakoribb tavaszi és nyári zivatarok alkalmával hirtelen leeső nagy mennyiségű csapadék biztonságos elvezetését segítik elő. A Gránátos utca–Baka köz–Halász utca által közrezárt területen nyílt felszínű csapadékvíz tározó medencét alakítottak ki, a Kölcsey Ferenc utca–Szent László utca–Bajcsy-Zsilinszky Endre utca által határolt területen a földmedrű árkok rekonstrukciója valósult meg.

A beruházás közvetlenül közel kétezer ingatlant érint, a fejlesztés eredményeként 4460 méter hosszú bel- és csapadékvíz-védelmi létesítményt hoztak létre. A beruházást a tervek szerint idén december 29-én fejezik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában