támogatás

2020.10.15. 11:26

Családokat segít a kecskeméti szervezet

Az Otthon Segítünk Alapítvány kecskeméti szervezet önkéntesei sikeresen segítenek családoknak. Az alapítvány a közelmúltban rendezte meg Budapesten a Kárpát-medencei találkozót.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Shutterstock

Az Otthon Segítünk Alapítvány kecskeméti szervezete jól működik. Az országos társszervezetekhez hasonlóan önkénteseik sikeresen segítenek családoknak, melyek váratlan élethelyzetbe kerültek. Ingyen, heti rendszerességgel, átlagosan 3–6 hónapig vannak ott a családok otthonában. Céljuk, hogy elkerüljék a krízishelyzeteket. Segítenek a mindennapi tevékenységekben, a harmonikus családi élet kialakításában, a szülői készségek megerősítésében. Leggyakoribb problémák: első gyermek, egyszülős család, ikrek születése, több otthon lévő kisgyermek, magányosság, elszigeteltség érzése, tapasztalat illetve társaság hiánya, vidéken-külföldön dolgozó házastárs. Kiemelt figyelmet fordítanak a sérült gyermeket nevelő szülők segítésére.

Darócziné Marcsi kecskeméti vezető elmondta, a közelmúltban rendezték meg Budapesten a Kárpát-medencei találkozót, melyen az önkéntes koordinátorok és családsegítő önkéntesek vettek részt. A rendezvényen adták át az önkéntes óraszámokat és az önkéntesek munkáját elismerő okleveleket.

Az országos alapítvány 2001–2019 között 1335 önkéntessel 2865 családot segített hónapokon keresztül. Elkötelezett önkénteseik között vannak nagymamák, nagypapák, kisgyermekes anyukák, munkát keresők és aktív dolgozók.

Az idei év mindenki számára teljesen új és ismeretlen helyzetet teremtett. A veszélyhelyzet kihirdetése után a személyes otthoni családsegítést két hónapra fel kellett függeszteniük. Ezt az időt kihasználva egy-másfél hónap alatt megszervezték az online segítségnyújtást az újonnan jelentkező, bajba jutott családok támogatására. Május elején indították el az internetalapú telefonos segítőszolgálatot.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában