fejlesztés

2020.10.12. 12:25

Befejeződhet az út régóta várt felújítása Kiskunmajsa

Hétfőn megkezdődhet a Kiskunhalas és Kiskunfélegyháza összekötő út Kiskunmajsa határában elmaradt hat kilométeres szakaszának felújítása – jelentette be dr. Sztana Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun megyei igazgatója, aki Patkós Zsolt majsai polgármester társaságában számolt be a sokak által régóta várt útfelújításról.

Tapodi Kálmán

Hétfőn kezdődnek meg a munkálatok

Fotó: Tapodi Kálmán

– Az 5402 jelű, Kiskunfélegyháza–Kiskunhalas összekötő út felújítása már korábban elkezdődött, egyrészt Kiskunfélegyháza, másrészt Kiskunhalas irányából, de itt, Kiskunmajsa határában volt egy eddig elmaradt hat kilométeres szakasza, a 36 és 42 km-szelvények között. Ennek a szakasznak a felújítását készítettük elő, két darab három kilométeres szakaszra bontva. Mind a két szakasz felújítására sor kerül, az egyikre most, a másikra jövő tavasszal – tájékoztatott Sztana Zoltán.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun megyei igazgatója elmondta: a felújítási terveket az UVATERV Tervező Iroda készítette el, míg a kivitelezési munkálatokat, közbeszerzés útján, a Duna Aszfalt Kft. nyerte el.

Mint megtudtuk: a munkaterületet ma veszi át a kivitelező. Az útszakasz szerződés szerinti bekerülési összege bruttó 385 millió forint lesz.

– A felújítási munka átfutási ideje 75 nap, azonban várhatóan a felújítás még az idei évben befejeződik – tette hozzá az igazgató.

Az útburkolat szélessége továbbra is hat méter lesz. A felületmarást követően két rétegben összesen 4300 tonna meleg aszfaltot terítenek szét a szakaszon. Sztana Zoltán elmondta: a burkolat építésén túl az árkok, padkák javítását is elvégzik, valamint felújítják az átereszeket is. A felújítás a forgalom folyamatos fenntartása mellett, félpályás forgalomkorlátozással történik.

Az érintett útszakasz a Magyar Falu Program finanszírozásából készül el. Bács-Kiskun megyében ebből a programból – hároméves ciklusban – 39 útszakaszon végeznek útfelújítást, de van, ahol már elvégezték a munkálatokat, illetve még dolgoznak az útépítők. A program jövőre fejeződik be és együttesen 110 kilométer hosszúságban újul meg a megyei úthálózat, összesen 15,5 milliárd forint értékben.

Hétfőn kezdődnek meg a munkálatok
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában