verseny

2020.10.07. 13:51

A kalocsai vetélkedő nyertesei feleletet is passzolhatnak

Szokatlan házi versenyre invitálta mind diákjait, mind pedig kollégáit a Szent István Gimnázium humán munkaközössége a magyar népmese napján. A pénteken tartott eredményhirdetésen csak a gyerekeket díjazták: irodalomötöst, feleletpasszolást, vagy egy dolgozat végeredményéhez hozzáadott pontokat nyertek.

Gábor János

A sajátos vetélkedővel – amelyben online teszttel, az épületben elhelyezett illusztrációk azonosításával és az iskolarádióban felolvasott meserészletek felismerésével lehetett részt venni – a közösségi élet fejlesztése volt a cél.

– A többség mind a három próbát teljesítette, de volt, aki csak online kvízt. A dobogósok értelemszerűen azok közül kerültek ki, akik mindet teljesítették – mondta Petrás Éva magyartanár, a verseny szervezője. Hozzátette: az iskola mintegy harmadát sikerült megszólítani a szokatlan ötlettel, és a visszajelzések alapján is egyértelmű, a vetélkedőnek lesz folytatása. A fent írt motiváló „nyereményeket” végül nyolc – néhány pozícióban holtversenyben végzett – tanuló között osztották szét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában