Kitüntetés

2020.09.29. 17:43

Községi díjat vehetett át az egykori bácsborsódi polgármester

A napokban tartották meg az idősek napi ünnepséget Bácsborsódon. A meghívott nyugdíjasokat Bognár Anita polgármester köszöntötte. Az idősekhez szóló beszédében többek között megköszönte a példamutatásukat, az emberi értékeket, az életbölcsességet, tapasztalataikat, melyeket eddig átadtak és amit a jövőben is át fognak adni a fiatalabb generációnak. A köszöntő elhangzása után a képviselő-testület döntése alapján Csomor Lászlónak, Bácsborsód volt polgármesterének Bácsborsód Községért díjat adományoztak.

Juhász Jenő

Csomor László díjazott, Bácsborsód egykori polgármestere

Forrás: Petőfi Népe

– Én azt gondolom, hogy Csomor László polgármesterként élvezte és meg tudta tartani a település lakóinak bizalmát 29 éven át. A község első embereként a település fejlődését és erejét képviselte. Az elmúlt három évtized eredményessége neki köszönhető, hiszen úgy irányított, hogy egy valóban élhető településsé vált Bácsborsód. Természetesen ehhez a fejlődéshez kellettek partnerek is, akik a képviselő-testületek tagjai, az önkormányzati, hivatali dolgozók, valamint a település lakói, azaz a bácsborsódiak voltak. Hálás szívvel köszönöm meg az együtt töltött dolgos éveket, az évek során szerzett tapasztalatokat – mondta ünnepi köszöntőjében a település első embere.

Mint az Csomor László méltatásában elhangzott, 1984-ben költözött családjával Bácsborsódra. Ezen időponttól a helyi Rákóczi Mgtsz műszaki ágazatvezetői feladatait látta el 1990-ig. Akkor vállalta a megméretést, és 29 éven át Bácsborsód község polgármestere volt. Településfejlesztési és érdekképviseleti munkája elismeréseként 2005-ben Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt elismerésben részesült, majd 2017-ben Bács-Kiskun megyében az év polgármestere díjjal jutalmazták.

A Bácsborsód Községért díj átadását követően az általános iskola diákjai és a Bokréta Asszonykórus színvonalas műsorral kedveskedett a résztvevőknek. A közös ebéd elfogyasztása előtt köszöntötték a község azon születésnaposait, akik ebben az esztendőben töltötték vagy töltik be a hetvenedik, nyolcvanadik vagy kilencvenedik életévüket. A hangulatról ezúttal Mága Ernő és zenekara gondoskodott.

Csomor László díjazott, Bácsborsód egykori polgármestere
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában