GALÉRIÁVAL

2020.09.14. 17:30

Két ütemben újult meg az intézmény Jánoshalmán

Átadták a megújult Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család és Gyermekjóléti Központ épületét, amelyet az elmúlt időszakban két részben újítottak fel 90 millió forintból.

Pozsgai Ákos

Bányai Gábor országgyűlési képviselővel és Takács Istvánnal, a felújítási munkálatokat végző kivitelező cég vezetőjével közösen vágták át a nemzeti színű szalagot.

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Az ünnepélyes avatón elhangzott, hogy az önkormányzat 144 millió forintot nyert a Területfejlesztési Operatív Program pályázatán egy új bölcsődei épületszárny építésére, a kivitelezési munkálatok a jövő évben kezdődnek el.

A jánoshalmi önkormányzat az elmúlt években jelentős forrásokat biztosított az óvodái rendbetételére, hogy hatékonyabban és takarékosabban lehessen üzemeltetni őket. Először a Batthyány utcai óvoda épületét újították fel, ahol kicserélték a tetőt, napelemeket szereltek fel az épületre, új fűtési rendszert kapott, felújították az óvoda konyháját és a mosdókat is.

A második nagy óvoda­felújítási program a Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család és Gyermekjóléti központ épületét érintette, amelyet az elmúlt két évben két ütemben újítottak fel teljesen.

Az első ütemben a régi, elavult nyílászárókat cserélték újra, korszerűsítették a fűtésrendszert, amely során az összes radiátor helyett újat szereltek fel, valamint új kazánokat és bojlereket építettek be, és új festést kapott belülről az épület. A második ütemben az épület külső homlokzatát szigetelték és újították fel, ami már a nyáron elkészült, a gyerekek szeptember elsejétől vették birtokba az megújult épületet.

– Minden kényelem adott ahhoz, hogy a gyermekek jól érezzék magukat és a pedagógusok, óvodapedagógusok olyan körülmények között tanítsanak, neveljenek, oktassanak, ami ideálisnak mondható – hangsúlyozta köszöntőjében Czeller Zoltán polgármester a szombat délelőtti avatón, ahol Bányai Gábor országgyűlési képviselővel és Takács Istvánnal, a felújítási munkálatokat végző kivitelező cég vezetőjével közösen vágták át a nemzeti színű szalagot.

A felújítás 90 millió forintba került, amiből 60 millió forintot kormányzati forrásból a Belügyminisztériumtól kapott a város, 30 millió forintot pedig az önkormányzat saját forrásból tett hozzá.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő az avatón bejelentette, hogy az önkormányzat további 144 millió forintot nyert a Területfejlesztési Operatív Program pályázatán egy új bölcsődei épületszárny építésére, a tervezés folyamatban van, a kivitelezési munkálatok a jövő évben kezdődhetnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában