galériával és videóval

2020.09.11. 17:06

A mozgás öröméről szólt a nyugdíjas kecskeméti sportnap

Huszonkettedik alkalommal rendezte meg a kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége a Mozdulj! nyugdíjas sportvetélkedőt pénteken az Arborétumban, ahol 26 hattagú csapat mérte össze ügyességét és tudását. A verseny nem az eredményekről, hanem a mozgás öröméről, az összetartozásról szól és azt üzeni, hogy nyugdíjas korban is lehet aktív, egészséges életet élni.

Horváth Péter

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Horváth Péter

A járvány sem vette el a nyugdíjasok kedvét a mozgástól, amit bizonyít, hogy 26 hattagú csapat nevezett a kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége által az Arborétumban pénteken megrendezett Mozdulj! sportvetélkedőre.

Évente három sportnapot szervez a szövetség tagjainak, ezek közül az egyiket hagyományosan ősszel, a természet ölelésében. A pénteki Mozdulj! immár a huszonkettedik alkalom volt a sorban. A szórakoztató vetélkedőn hat állomáson mérhették össze tudásukat és ügyességüket a csapatok, akiket az indulóra történt szokásos felvonulás után Szalókiné dr. Kiss Katalin szövetségi elnök köszöntött.

A vetélkedőn volt kapura rúgás, többféle célba dobás, gumilabda-passzolás, jó mozgáskoordinációt igénylő ügyességi talicska tolás és volt egy állomás, mely valóban próbára tette az erőnlétet: a teli ásványvizes palackokat kellett minél többször oldalra kiemelni. Végül egy sporttal és egészséges életmóddal kapcsolatos totót töltöttek ki a csapatok.

Probojáczné Túri Éva, a nyugdíjas szövetség általános elnökhelyettese hangsúlyozta, hogy a program nem a versenyről és a helyezésekről, hanem a mozgás öröméről, a közösségépítésről, a jó társaságban eltöltött időről szól és fő üzenete, hogy a nyugdíjaskorban is lehet aktív, egészséges életet élni.

Az első három helyezett arany, ezüst és bronzkupát kapott, de minden résztvevőt díjaztak. Az elnökhelyettes elmondta, hogy a rendezvények minden évben rendkívüli népszerűségnek örvendenek a szövetség tagjainak körében és elárulta, hogy ha sportról van szó, akkor nyugdíjasaik legszívesebben a túrázást választják.

Azt is elárulta, hogy a tavalyi sportnapon elindított Fogadj örökbe egy fát! Mozgalom keretében már négy nyugdíjasklub gondozza saját fáját.

Első helyezett lett a Széktói Nyugi Klub, másodikként végzett a Szenior Örömtánc Klub és a bronzkupa a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub II. csapatáé lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában