GALÉRIÁVAL

2020.08.25. 17:34

Új terepjárókat kaptak a tűzoltók és az önkéntes katasztrófavédők megyénkben

Egy új Volkswagen Amarok gyorsbeavatkozó tűzoltó terepjárót kapott a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltóság és egy ugyanilyen, de más műszaki felszereltséggel rendelkezőt a kiskunhalasi Tüzes Kunok Járási Menetőcsapat és Dél-Magyarországi Tűzoltó és Technikai Mentő Egyesület, amit közösen használnak majd.

Pozsgai Ákos

Az erdőtüzek elsődleges oltására alkalmas terepjáró a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez érkezett, amit hamarosan a kiskőrösi hivatásos tűzoltóság kap majd meg. Külsőleg egy ugyanilyen, de más műszaki felszereltséggel rendelkező járművet (egy Volkswagen Amarok terepjárót) kapott a hat évvel ezelőtt alakult kiskunhalasi Tüzes Kunok Járási Mentőcsoport, amit a Dél-Magyarországi Tűzoltó és Technikai Mentő Egyesülettel együtt pályáztak meg és közösen is fogják majd használni.

Többnyire a vihar- és vízkárok felszámolásakor használják majd az öt személyes, háromezer köbcentis diesel terepjárót, ami csörlővel is fel van szerelve. A rakterében megtalálhatóak az elmúlt hat évben pályázott eszközök, egy kisebb és a nagyobb láncfűrész, egy szivattyú, valamint néhány kiegészítő eszköz, ami rendelkezésre áll az önkénteseknek a mentési munkálatokhoz – mondta el Gerner József, a Tüzes Kunok Járási Mentőcsoport parancsnoka.

A részben európai uniós, részben hazai kormányzati forrásból finanszírozott gépjárművet öt évre kapták használatba az önkéntesek és egy több mint harminc éves kisbuszt cserélnek le vele, ami tartalék járműként szintén állományban marad. A tervek szerint várhatóan még az idén egy másik új terepjárót is kapnak a halasi önkéntesek, ami gyorsbeavatkozó tűzoltó berendezéssel lesz felszerelve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában