Sato Kuni

2020.08.15. 07:55

Kalocsára látogatott a japán nagykövet

Nem sajtónyilvános, úgynevezett kulturális magánlátogatáson járt Kalocsán Japán magyarországi nagykövet asszonya, Sato Kuni – közölte közösségi oldalán a Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. A diplomatát a TDM-iroda közleménye szerint Simon Zoltán alpolgármester fogadta a városházán.

Gábor János

Forrás: Petőfi Népe

A nagykövet a város hunga­rikumai, a népi hímzés és pingálás, valamint a fűszerpaprika-őrlemény mellett a felújítás alatt álló Nagyboldogasszony-főszékesegyház iránt érdeklődött. Járt a Kalocsai Paprikamúzeumban, a Népművészeti Tájházban, illetve a Hagyományőrzők Házában, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület néhány képviselője néptáncbemutatóval lepte meg. Itt a hímzés műhelytitkaival, a népművészettel, a néptáncos hagyományok alapjaival ismerkedett.

A főszékesegyházban és az Astriceum Érseki Múzeumban Vörös Márta főegyházmegyei főépítész fogadta a nagykövetet. A szakember nemcsak a felújítás munkafolyamatait, hanem az ezek mentén zajló régészeti feltárások tudományos eredményeit is megosztotta a vendéggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában