GALÉRIÁVAL

2020.08.21. 15:30

A „Jánoshalmi Aranycsapat” élő tagjait is díjazták a nemzeti ünnepen

Az a tény, hogy most is ünnepeljük augusztus 20-át, azt jelenti, hogy Szent István máig ható érvénnyel meghatározta a történelmünket, megadta a magyar nemzet hivatását és küldetését – hangoztatta Czeller Zoltán polgármester az önkormányzat ünnepségén, ahol a városi sportélet kiemelkedő személyiségeit díjazták.

Pozsgai Ákos

Jánoshalmán a Szent Anna templomban szentmisével kezdődött a közös ünneplés, ahol Menyhárt Sándor plébános, pápai káplán megszentelte az új kenyeret, majd a templom előtti téren a helyi gazdakör elnöke, Farkas László helyezte el egy díszemelvényen.

A szabadtéri ünnepségen a városi kitüntető díjakat adták át, ahol a Halas Concert Band működött közre. Czeller Zoltán polgármester ünnepi köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy augusztus 20-a az elmúlt évszázadok alatt elért eredmények emléknapja is, amikor büszkék lehetünk magyarságunkra, arra, hogy még mindig itt vagyunk ebben a hazában és a történelem egyik legrégibb államaként Európának megváltozhatatlanul részét képezzük.

– Annak emléke a mai nap, hogy egyszerű, becsületes, igaz emberek éltek és alkottak itt évszázadok során, legyenek azok költők, tudósok művészek, sportolók, különféle foglalkozást űzők, mindahányan hozzátettek valamit ahhoz, amit ma Magyarországnak nevezünk – mondta a városvezető. Hozzátette: a nemzet megőrzi még évszázadok után is emlékezetében azokat, akik – akár saját személyes vagy közösségi érdekeikkel szemben is – döntő pillanatokban a nemzet egészének szolgálatába álltak, függetlenül attól, hogy ezért az adott korban köszönet járt, vagy szenvedés.

– Az a tény, hogy 2020-ban augusztus 20-i ünnepet ülünk, azt jelenti, hogy Szent István máig ható érvénnyel meghatározta történelmünket, megadta a magyar nemzet hivatását és küldetését – hangsúlyozta a polgármester. Az ünnepségen a jánoshalmi képviselő-testület elismeréseit adták át azoknak, akik kiemelkedően sokat tettek a városért. Idén Jánoshalma Város Sportjáért kitüntető címet kapott Renner Tibor a város sportéletében kifejtett áldozatos tevékenységéért, a város sport hagyományainak ápolásáért.

– Renner Tibor neve Jánoshalmán egyet jelent az általa felépített RENNER BT-vel. Sikeres vállalkozó, aki évtizedek óta jelentős szerepet vállal a település sportéletének támogatásában. 2013-ban a Jánoshalmi Futball Club elnökségi tisztújításakor vállalta ismét a fő támogatói szerepet. Azóta a TAO- sporttámogatási pályázati rendszer lehetőségeit kihasználva irányítja, szervezi a városi sportcentrum beruházási, felújítási programjának folyamatait. Több beruházás valósult meg az ő előfinanszírozásának köszönhetően. Évtizedek óta több sportágat támogat, legtöbbet a helyi labdarúgó sportért dolgozik. Felszerelésekkel, technikai és infrastrukturális háttérrel látta el a helyi labdarúgókat, a városi sportéletet az ő támogatásának és munkájának köszönhetően szinte példa nélküli megbecsülés övezi a városban és megyei szinten is.

Önkormányzati kitüntetésben részesült a centenáriumi fennállását tavaly ünneplő Jánoshalmi Futball Club, illetve a közel negyven évvel ezelőtti kimagasló sportteljesítmény elismeréseként a „Jánoshalmi Aranycsapat” élő tagjai, a jánoshalmi futball csapat tagjaként elért kimagasló sportteljesítményéért. Elismerő oklevelet és a Jánoshalmáért Alapítvány ajándékát, Szabó Sándor: A jánoshalmi labdarúgás aranykorának krónikája című könyvét kapta: Radnai István, Ádám Tamás, Bucsy Gellért, Dobos László, Farkas István, Fenyvesi Mihály, Gaál László, Horváth László, Liliom Ferenc, Maráczi László, Mizser Attila, Németh Nándor, Kovács Imre, Pásztor László, Rátai Róbert, Ságodi László, Szabó Gábor, Urbán Imre, Vaszari László, Csongor János, Gacs Tibor, Szabados József, Zag József , Bátyai József, Csermák Lajos, Nagy Vencel és Ságodi Antal. A városi ünnepség a Halas Concert Band több mint egy órás nagysikerű koncertjével zárult, előadásban világhírű zeneszerzők komoly-és könnyűzenei feldolgozásai, népszerű filmslágerek, musical részletek dallamai csendültek fel, Lauer Zsolt vezényletével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában