rajzás

2020.07.02. 08:50

Méheket fogtak be Kecskemét főterén

Egy fa levágott odvas ágából több ezer házi méh rajzott ki szerda reggel Kecskemét főterén. A méhek befogásához méhrajbefogó szakembert hívtak a helyszínre.

Tapodi Kálmán

Forrás: Shutterstock

– A városházával átellenben lévő ostorfa korhadt ágának levágását a kora reggeli órákban kezdték meg munkatársaink. Alighogy elkezdték a munkát, méhek rajzottak ki az ágból és ekkor értesítettük Majoros Péter rajbefogó méhészt, aki hasonló feladatoknál szokott nekünk segíteni – mondta el Kovács Réka, a Városüzemeltetési Kft. parkfenntartó csoportjának vezetője.

Mint megtudtuk: a területet elkerítették, és kisebb darabokban levágták a korhadt ág többi részét is. A fában megtalálták a méhek fészkét és a lépekből úgy ítélték meg, hogy már néhány hete költözhettek oda a rendkívül hasznos rovarok. A szakember segítségével a méhanyát is eltávolították és egy dobozba helyezték, ahová a méhek estig követni fogják.

Kovács Réka a méhek további sorsáról közölte: a begyűjtött népes méhcsaládra most egy hónapos karantén vár, majd utána egy méhészetbe kerülnek.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában