üzemeltetés

2020.07.05. 08:56

Kiadnák a bajai Kalandpark működtetését

Jelenleg a Baja Vagyon Zrt. kezeli a városi vagyon hasznosítható részét.

Márton Anna

A hasznosítás alapelve, hogy amit lehet, bérbe adnak, nem szeretnének vagyoncsökkenést elérni, ehelyett inkább gyarapodást. Jelenleg azonban az ipari földterületeket eladják, amitől azt várják, hogy vállalkozások települnek a városba és munkahelyeket teremtenek – tudtuk meg Pozsgai Imre vezérigazgatótól. Hozzátette, jelenleg az önkormányzatnak van egy vállalkozásösztönző rendelete, melynek értelmében jelentős árkedvezményeket lehet elérni, attól függően, hogy mekkora beruházást valósít meg a vállalkozó.

Az elmúlt időszakban a Sugovica part egyes létesítményei átkerültek a Baja Vagyon Zrt. kezelésébe. Ilyen létesítmények a Türr büfé, a Kagyló vendéglátóhely, egy bázisépület a Nagy Pandúr szigeten és a Kalandpark. A Türr büfét és a Kagylót már meghirdette a vagyonkezelő, ezeket bérbe akarják adni. A Kalandpark azonban problémás, mert át kell építeni, és az erre jogosult szakhatóságnak meg kell vizsgálni, hogy alkalmas-e a park üzemeltetésre vagy sem.Hogy mikor vizsgálják meg, még nem tudni, de Pozsgai Imre vezérigazgató azt is elképzelhetőnek tartja, hogy minimális bérleti díjért kiadják a Kalandparkot egy olyan vállalkozónak, aki vállalja az előírásnak megfelelő működtetését.

Tavaly kezdődött a bajai piaccsarnok felújítása, ezzel kapcsolatban a vezérigazgató elmondta: „Ez egy nagyon komoly beruházás a belvárosban. Nagyon jól működik, a vevők már lejárnak, tele vannak áruval, annak ellenére, hogy még nincs teljesen kész a beruházás”.

Az árusoknak október 31-ig még kedvezményes helyárakat számítanak fel, de már csak egyetlen kiadó helyiségük van a csarnokban. Heti három alkalommal hagyományos piacot tartanak, vasárnaponként bolhapiac, és minden harmadik vasárnap bababörze várja a vásárlókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában