galériával

2020.07.17. 15:01

Kerekegyházán küzdöttek meg lángokkal ifjú tűzoltók

Nagy érdeklődés kísérte idén is a kerekegyházi lánglovag-kalandtábort. Az egyhetes programban tizenkét általános iskolás fiatal vett részt.

Gulyás Sándor

Fotó: Mediaworks

Az elmúlt öt nap alatt egyebek mellett a vízzel-, porral- és habbal oltást is kipróbálták a gyermekek. A táborban a korcsoportnak megfelelően állították össze a programokat a szervezők, hogy olyan tudást tudjanak átadni, amit a hétköznapi életben is jól tudnak majd hasznosítani a fiatalok.

Az ifjú lánglovagpalánták egyebek mellett próbára tehették bátorságukat a füstsátorban, megismerkedhettek a tűzoltás alapjaival, a sugárcsőkezeléssel. A gyakorlat mellett elméleti foglalkozások keretében sajátították el a tűzoltás, a műszaki mentés szabályait. A péntek délelőtti zárófoglalkozáson személygépkocsi-tüzet kellett lokalizálniuk a tűzoltópalántáknak. A nem kis bátorságot igénylő feladatot a felnőtt segítők irányításával, megfelelő védőfelszerelésben hajtották végre a gyermekek. A tűzoltással a szülők is megpróbálkozhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában