BÁCS-KISKUN

2020.07.29. 07:00

Előadás készül a gyógyult drogfüggő életéről

Az elmúlt egy évben felgyorsultak az események Bajcsi Norbert körül. A Hittanyán tartott tavalyi nagy sikerű előadása után egymás után kapja a felkéréseket, és azóta számos drogprevenciós programban vesz részt. Meghívást kapott több rádióműsorba, így például a Kossuth és a Mária rádióban is elmondhatta, hogy Isten a legnehezebb időkben sem hagyja el az embert.

Vajda Piroska

Bajcsi Norbertről tavaly a bugaci Hittanyán tartott előadása után írunk. A fiatalember arról mesélt, hogy húsz évig volt kábítószerfüggő, a drog mellett alkohol-, szerencsejáték- és gyógyszerfüggővé is vált. Hat évet börtönben is töltött. Isteni sugallatra azonban az utolsó előtti pillanatban segítséget mert kérni, így ma már gyógyultként élete hivatásának tartja, hogy sorstársain segítsen. Elmondta, minden előadása után újabb és újabb kapuk nyílnak meg előtte. Ma már a Bethesda kórház önkénteseként gyógyuló sorstársainak segít.

Arról is beszámolt, hogy a Hittanyán határozta el, szeretne önkéntes munkát végezni, azóta minden héten egy napot azzal tölt, hogy másokon segítsen. Mint mondta, ez sok áldozattal jár, de áldásos hatása van, mert nagyon sok jó embert megismert ezáltal. – Önkéntesként éreztem meg először azt, hogy az a munka, amit csinálok, valóban ér valamit. Nagyon fárasztó ez a sok felkérés, de Isten mindig erőt ad hozzá – hangsúlyozta Bajcsi Norbert.

Elmondta, hogy egy róla megjelent cikk után jött a felkérés, hogy szeretnének prevenciós célokkal színdarabot írni az életéről. Zrínyi Gál Vince, a Koma Bázis színész-rendezője álmodta meg a darabot, amely az Egy focista naplója címet kapta. Már gőzerővel folynak a próbái. – Az előadással azt az üzenetet szeretnénk a fiatalok felé közvetíteni, hogy elég néhány rossz döntés ahhoz, hogy rossz útra tévedjenek, de higgyenek abban, hogy mindig van segítség. A darab ott ér véget, amikor a poklok poklát megjárva megérkezem a drogterápiás otthonba, innentől pedig én is a színpadra lépek és bátran kérdezhetnek a fiatalok, akiket minden előadáson arra biztatok, hogy merjenek beszélni az érzéseikről, a problémáikról. Abban bízok, hogy a történetemmel sok fiatalnak segíteni tudok – nyilatkozta Bajcsi Norbert, akit Facebook-oldalán keresztül bárki megkereshet, ha segítségre van szüksége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában