KISKUNHALAS

2020.07.29. 20:28

Az óvintézkedések betartásával konfirmáltak

Hét fiatallal készült a halasi evengélikus közösség a konfirmációra.

Pozsgai Ákos

Ennyien még nem voltak konfirmandusok az elmúlt 22 év alatt – adta hírül Honti Irén, a Kiskunhalasi Evangélikus Egyházközség lelkésze.

A hét 13 éves diák öt kiskunhalasi iskolából jött, korábban a családokkal egyeztetve úgy döntött a közösség, hogy a legnagyobb elővigyázatosság mellett, de megtartják a konfirmációt a nyár folyamán, amikor már a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat feloldják. A technikai hangosításnak köszönhetően az udvaron és a teraszon is hallható és látható volt az ünnepség, így az egymástól való távolságot tudták tartani a hívek.

– A fiatalok nagyon ügyesek voltak a vizsgán, felemelő volt hallani bátor helytállásukat, a konfirmációi kérdésekre adott válaszaikat, az általuk választott evangéliumi történeteiket a mondanivalóval és a szívből szóló köszöntőt szeretteiknek. Az istentiszteleten az egyik fiatal testvérünk a keresztség áldásában is részesült. A fiatalok az istentiszteleten vallást tettek hitükről a konfirmációi vallástétel szavaival, személyes igei áldást kaptak az oltárnál, majd életükben először úrvacsorát vettek – számolt be a konfirmáció ünnepi részleteiről a lelkésznő.

Az ünnepség végén az evangélikus gyülekezet felügyelője, Jeszenszky Péter közreműködésével a fiatalok átvették az egyházkerület ajándékát, egy Szentírást, a konfirmációi emléklapot és egy Luther-rózsa kitűzőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában