Kalocsa

2020.06.04. 12:00

Szeitz Tibort kitüntette a Magyar Vöröskereszt

Különleges körülmények között kapott Elsősegélynyújtás Népszerűsítéséért kitüntetést a több évtizedes rutinnal rendelkező, elismert mentőtechnikus, Szeitz Tibor, hiszen – mivel a családjában van más is, aki Vöröskereszt-tag – a közösségi médiából értesült a díjazásról, és csak ezután gratuláltak neki.

Gábor János

Szeitz Tibor rendszeresen oktatja az újraélesztés fogásait

Forrás: PN

Magyar Vöröskereszt megyei és kalocsai szervezete minden évben gálaesten jutalmazza a véradókat, illetve azokat a szakmabelieket, akik sokat tesznek a jó ügyért, jelen esetben az elsősegélynyújtás oktatásáért. Szeitz sokakat oktat életmentő alapfogásokra, vagy ismerteti az újraélesztés gyakorlatát, releváns rendezvényeken, oktatási intézményekben és egyesületek szervezte alkalmakon.

– Néhány napja szereztem tudomást a kitüntetésről, és nekem is a Facebookon jött szembe, amikor egy ismerősöm felhívta rá a figyelmem, utána a megyei szervezet is gratulált hozzá – szemléltette a furcsa helyzetet a kitüntetett, aki a járványveszély miatt lefújt ünnepség elmaradásával magyarázta, hogy így értesült a díjazásról. További magyarázat arra, hogy sokáig titkolóztak előtte: a felesége, Szeitzné Nyírő Csilla szintén szakmabeli, a helyi Vöröskereszt vezetője, akinek nem szólhattak a díjról. A kitüntetésre egyébként Bálint Sándorné, a Magyar Vöröskereszt Kalocsai Szervezetének területi elnöke terjesztette fel.

– Az elsősegélynyújtás számomra duplán kenyérkereső foglalkozás: mentősként és egyéni vállalkozó oktatóként is. Ezek mellett szoktam társadalmi munkában, szívességből-szerelemből népszerűsíteni ezt a készséget, olyan rendezvényeken, amelyekre felkérnek, és néha olyanokon is, amelyekre nem – mondta nevetve. A mentős, aki közel húsz éve tagja a Magyar Vöröskeresztnek, felsorolta: a szervezethez kötődve minden évben részt vesz a középiskolásokat segítő, Vakációzz biztonságosan! elnevezésű kampányban, a nyilvános baleset-szimulációkon, rendszeres zsűritagja a helyi, járási és megyei egészségügyi diákversenyeknek, de oktatott már elsősegélynyújtást általános iskolásoknak és pedagógusoknak, motorosoknak, nagycsaládosoknak, sőt, egy tematikus klubban még nyugdíjasoknak is.

Szeitz Tibor rendszeresen oktatja az újraélesztés fogásait
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában