újrakezdés

2020.06.29. 11:33

Megnyitott a kalocsai uszoda

A karbantartáson átesett létesítményben még vannak korlátozások.

Gábor János

A kényszerszünet alatt több felújítást is elvégeztek

Forrás: PN

Kisebb felújításokkal szépítettek is a Városi Uszodán, ami végül az ígért hét végén, szombaton tudta megnyitni kapuit a vendégek előtt. Bár a veszélyhelyzet megszüntetése után semmi nem tiltja a beltéri medencék használatát, bizonyos létszámkorlátozásokat és higiéniai szabályokat még be kell tartani. Ezekre minden érintett helyiségnél figyelmeztető tábla hívja fel a figyelmet, írta közleményben a polgármester.

A járványveszély nem múlt el, figyelmeztetett Filvig. Az egyik legfontosabb szabály a létszámkorlátozás, amit a medencék esetében az uszoda munkatársai ellenőriznek és jeleznek. Viszont az öltözők esetében más a helyzet: azt kérik, hogy ezek összenyitott helyiségeiben (tehát nem eleve egyszemélyes fülkéiben) egyszerre csak hat személy tartózkodjon. A minimum másfél méteres távolságtartásra padlón elhelyezett matricák figyelmeztetnek, azzal pedig már a kapuban szembesülnek a vendégek, hogy a rendes nyitvatartási időn kívüli szolgáltatásokat továbbra is szüneteltetik. A bizonyos bérletekhez járó reggeli úszást, vagyis a nyitvatartás előtti belépést, illetve a korábban nagy sikerrel működő szombati éjszakai fürdőt például egyelőre nem lehet igénybe venni.

Dr. Filvig Géza az uszoda újranyitása mellett bejelentett kisebb, de annál látványosabb felújításokat is, amelyeket a kényszerszünet alatt végeztek el a létesítményben a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. munkatársai. Sok helyen újrafestették a falakat és a nyílászárókat, készült egy olvasósarok, valamint egy úgynevezett dicsőségfal is, ami a fiatal helyi sportolók sikereinek emlékét őrzi. A recepció és a büfé bútorait is lecserélték: új székeket és asztalokat kapott – utóbbiakat a Szent István úton kivágott fák alapanyagából készítették a Vagyonhasznosítási Kft. műhelyeiben, áll a közleményben, amely megjegyzi, az összes többi munkát is az önkormányzati cég végezte el.

A kényszerszünet alatt több felújítást is elvégeztek
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában