koronavírus

2020.06.02. 07:00

Marad a korlátozás a kalocsai idősotthonokban

Határozatlan ideig érvényben marad a kijárási és látogatási tilalom a kalocsai idősotthonokban.

Gábor János

Forrás: PN

Bár az ország nagy részén lassan beindul az élet, és az alapvetően elvárt maszkviselésen, illetve pár könnyen betartható szabályon kívül fokozatosan enyhítenek a korlátozásokon, a kalocsai idősotthonokban marad a szigorú zárlat – jelentette be az intézmény vezetése. A Kalocsai Szociális Központhoz tartozó ingatlanokba csak a dolgozók mehetnek be, látogatók nem, és a lakók sem léphetnek ki a kapukon. A teljes zárlatot azzal indokolták, hogy egyelőre túl kockázatos lenne enyhíteni az előírásokon.

– Az enyhítések nem vonatkoznak az intézményeinkre, ahol egyelőre ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek, mint eddig: kijárási- és látogatási tilalom. Ezeken felül csomagokat sem lehet behozni, mivel az elsődleges és legfontosabb szempont a lakóink életének és egészségének védelme – indokolta a szigorú előírások fenntartását Rumi László igazgató, aki hozzátette, hogy egy ideig még biztosan nem fognak enyhíteni az idősotthonaikban március óta érvényes korlátozásokon.

Rumi László (jobbra) a Bem apó utcai otthon honvédségi fertőtlenítésekor áprilisban
Fotó: PN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában