bejelentés

2020.06.18. 14:00

Lemondott Kutas Tibor, Izsák polgármestere

Az utóbbi hetekben, hónapokban történtekkel indokolta döntését.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Csütörtökön lemondott hivataláról Kutas Tibor, Izsák polgármestere. Kutas Tibor, korábbi önkormányzati képviselő és a Pénzügyi Bizottság elnöke az október 13-i önkormányzati választásokon független jelöltként indult Mondok József előző polgármesterrel szemben és minimális szavazattöbbséggel végzett az első helyen.

Kutas Tibor szerdán közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz (ami ezzel egy időben Izsák közösségi oldalán is megjelent), melyben leírja, hogy június 18-al lemond tisztségéről és írt a döntéséhez vezető okokról is.

„Tisztelt Izsákiak!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2020. június 16-ra virradó reggelre ismeretlenek megrongálták a családi házam előtt álló gépjárművemet. A rendőrségi feljelentést még aznap megtettem.

Az utóbbi hónapok, hetek történései számomra nem egyeztethetők össze azzal az értékrenddel, ami szerint élek és dolgozom. Ezért a kialakult helyzetben polgármesteri tevékenységemet nem folytatom tovább, tisztségemről a mai nappal lemondok. Megértését kérem és köszönöm azoknak a választópolgároknak, akik megtiszteltek a bizalmukkal. Köszönöm mindenkinek az elmúlt 8 hónapban nyújtott támogatását, köszönöm a közös munkát. Városunk pénzügyi helyzete stabil, két nagy pályázatunk önereje rendelkezésre áll. A folyamatban levő felújítási munkák fedezete biztosított, akárcsak az idei évre tervezett további tevékenységeinké is. Szakmai kérdésekben a későbbiekben is jó szívvel segítem Izsák további fejlődését. A város vezetését Végh Tamás alpolgármester veszi át, kérem segítsék és támogassák munkájában.”

Telefonon elértük Kutas Tibort, aki kérdésünkre elmondta, hogy a történtek súlyához mérten az egyetlen megfelelő választ adta lemondásával. Kérdeztük arról, hogy a későbbiekben szándékozik-e bármilyen tisztséget vállalni a város közéletében. Kutas Tibor nem mondott konkrétumot, de kijelentette: mint ahogy döntése is mutatja, nem szeretné kiásni a csatabárdot és nem haragszik a történtek miatt, továbbra is segíteni kívánja az izsáki közösséget.

Megkerestük a Fidesz-KDNP izsáki alapszervezetét azért, hogy fejtsék ki véleményüket az esettel kapcsolatban, illetve feltettük azt a kérdést, hogy hogyan látják a város jövőjét a történtek fényében, de későbbre ígértek tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában