beruházás

2020.06.30. 07:00

Indulhat a Zöld város program Lajosmizsén

A Zöld város kialakítása program pályázatán 860 millió forintot nyert Lajosmizse, melynek nyomán megújul a Szabadság tér, a Városház tér, az Iskola-tó környéke és a piac is, illetve buszmegállókat, korzót és közösségi teret kap a város.

Horváth Péter

A hagyományos szamócafesztivál is a központi parkban zajlik

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS_CSABA

A kivitelezés mintegy 1,1 milliárd forintba kerül, ezért a város jelentős önerőt biztosít a projekthez, illetve 128 millió forint többlettámogatási igényt nyújtott be az államhoz. Az önkormányzat csütörtöki rendkívüli testületi ülésén aláírta a kivitelező Gomép Kft.-vel a kivitelezési szerződést és Farkas Gábor építész, a terveket készítő Farkas Építésziroda vezetője ismertette a beruházás részleteit. A program három ütemben valósul meg.

A projekt keretében megújul a Városház tér, ami kiterjedt zöldfelületet és egységes burkolatot kap. Ezzel közvetlen összeköttetésben áll majd a Szabadság tér a Városház téren keresztül az Iskola-tóval, és sétálóutcát is kialakítanak a városháza és az üzletsorok között. A zöldfelületek mellett padokat telepítenek és közösségi alkalmak megtartására és piknikezésre alkalmas területeket is kialakítanak. Egy szakaszon kültéri kondicionálógépeket is elhelyeznek. Új, városiasabb arculatot kap a központi park, és felújítják a zöldség-gyümölcs és a ruhapiacot is.

Várhatóan július második felében kezdik el a Városház tér, a tópart és a piac felújítását, majd miután a város megkapja a ráemelést, akkor kezdődhet a központi tér felújítása. A kivitelezés a becslések szerint tíz hónapig tart, de ennek időtartama függ a téli időjárási körülményektől is. A lajosmizsei a kecskeméti és a bajai után a harmadik legnagyobb Zöld város projekt a megyében.

A hagyományos szamócafesztivál is a központi parkban zajlik
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában