beruházás

2020.06.18. 12:28

Felújítják a csapadékvíz-elvezető árkokat Jánoshalmán

A város déli részén az önkormányzat pályázati forrásból felújítja a csapadékvíz-elvezető árkokat. A beruházás első üteme a közterületek mellett kilenc utcát érint. A kivitelezés várhatóan július első felében készül el.

Pozsgai Ákos

A napokban megkezdték a munkát a szakemberek

Forrás: Pozsgai Ákos

Fotó:

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán 119 millió forintot nyert a csapadékcsatorna-hálózat fejlesztésének első ütemére – tudtuk meg Czeller Zoltán polgármestertől. A város vezetője elmondta, hogy a település csapadékcsatornázását úgy alakítják ki, hogy belterületen ne alakulhasson ki nagyobb összefüggő vízfelület. A csapadékot nyílt árkokon keresztül vezetik majd egy felszíni befogadóba. A nyílt felszínű árkokat a kapubejáróknál, az útkereszteződéseknél átereszekkel látják el, hogy az összegyűlt csapadékvíz zavartalanul tudjon elfolyni. Az árkok átlagosan hatvan centiméter mélyek lesznek.

A településen jellemzően nagyobb területű kertek találhatóak, ahonnan a lehulló csapadék zöme nem jut el a levezető árokba, hanem elszikkad. Az utcákban a lejtés irányát és nagyságát a várható vízhozamot figyelembe véve határozták meg a szakemberek az egyes csatornák vízgyűjtő területén. A különböző műtárgyakat úgy alakították ki, hogy bennük pangó víz vagy iszaplerakódás ne keletkezzen.

Az építési munkálatok érintik a Jókai, a Tulipán, a Bem József, a Damjanich, a Vadász, a József Attila, a Halász utcát, a Bajai utat, valamint a Sporttelepet. A kivitelezést a Homokhátsági Környezettechnika Kft. végzi, várhatóan július első felében készülnek el vele több mint 3,4 kilométer hosszan.

A napokban megkezdték a munkát a szakemberek
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában