Nevelés

2024.05.16. 18:20

Tehetségpont lett a kunszentmiklósi Pöttöm Park óvoda

Regisztrált tehetségpontként működik tovább a kunszentmiklósi Pöttöm Park óvoda. Az oktatási és nevelési feladatok sokszínűsége, az igények megnövekedése, a körülmények kedvező változása miatt lépett az intézmény nevelőtestülete a tehetségek támogatásának útjára.

Gulyás Sándor

Feladataik a korcsoportok közötti differenciálás, a képességek és készségek folyamatos fejlesztése, a tehetségígéretek felfedezése és gondozása.

tehetségpont, Pöttöm Park Óvoda,
Tehetségpont lett a kunszentmiklósi óvoda
Fotó: Gulyás Sándor

–Óvodáink kiválóan felkészült, több diplomával rendelkező óvodapedagógusok foglalkoznak a gyermekekkel, akik megfigyelések és mérések alapján végzik a tehetséges ígéretek fejlesztését. Hagyományaink közé tartozik az évente megrendezett mesemondó verseny, a néphagyományok ápolása és életben tartása, a kiemelt egészség és mozgásfejlesztés minden óvodánkban. A tehetségterületek nagy részét figyeljük és gondozzuk, ha kell, segítséget nyújtunk a szülőknek milyen területen érdemes vagy ajánlott gyermekük tehetségét tovább fejleszteni.

Szeretnénk kibővíteni a tehetségterületek körét a művészi, kreatív tehetség felkarolásával is. Óvodánk három tagintézményből áll, melyek különböző tehetségterületeket támogatnak majd. A Pöttöm Park óvodában a mozgásfejlesztés Pattanj Pöttöm néven, a környezeti nevelés területén pedig Zöld Pöttöm, a Hétszínvirág óvodában a néptánc, ritmus és zenefejlesztés Így tedd rá név alatt, a Csicsergő óvodában a kreativitást, és a művészi tehetségeket gondozzuk Színvarázs néven – tájékoztatta hírportálunkat Horváthné Berta Beatrix fejlesztőpedagógus, óvodapedagógus.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában