kiskunhalas / GALÉRIÁVAL

2020.06.17. 14:34

A mobilozó és fejhallgatós gyalogosokat figyelmeztetik a felfestések

Mobilozó és fejhallgatós gyalogosokat figyelmeztetnek a kijelölt gyalog átkelőhöz felfestett piktogramok Kiskunhalason is. Az országos kezdeményezés részeként a város valamennyi veszélyeztetett gyalogátkelőjénél felfestik a figyelmeztető jelzés.

Pozsgai Ákos

Dr.Vaslóczki Ferenc városi rendőrkapitány és Fülöp Róbert polgármester együtt festették fel a járdára az első figyelmeztető jelzést Kiskunhalason a Köztársaság utcán, a református általános iskola előtt lévő gyalogátkelőnél.

– Az önkormányzat kérte fel közreműködésre a halasi rendőrkapitányságot, hogy biztosítsa a mintanyomatot, amivel készítik a piktogramokat – közölte Kuris István László alpolgármester, aki elmondta azt is, hogy a festékanyagot az önkormányzat adja. Az okostelefon kezelése közben lefelé irányuló periférikus figyelmet igyekeznek hasznosítani a járdák gyalogosokat figyelmeztető felfestései. A halasi rendőrkapitány elmondta, hogy szeretnék a gyalogátkelőhelyeket biztonságosabbá tenni.

– Ez két szempontból is fontos, egyrészt a gépkocsivezetők részéről, akik sokat tehetnek azért, hogy a gyalogátkelőhely felé közlekedve fokozott óvatossággal közlekedjenek, másrészt a gyalogosok szempontjából, akik ne a gyalogátkelőhely jelentette hamis biztonságérzet tudatában közelítsenek a gyalogátkelőhelyhez és lépjenek le rá, hanem fokozott óvatossággal – fogalmazott Dr. Vaslóczki Ferenc rendőr alezredes. A kapitányságvezető elmondta, hogy a halasi rendőrkapitányság mindhárom járásában készítenek ilyen figyelemfelhívó felfestéseket a gyalogátkelő helyekhez, Jánoshalmán, Kiskunmajsán és Mélykúton is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában