Útszéli keresztekhez zarándokoltak

Pünkösd alkalmából hat keresztet érintő zarándokutat tett a kecskeméti Szent Ilona Keresztkör, a Porta Egyesület és a Wojtyla Barátság Központ, azzal a céllal, hogy a résztvevők Krisztushoz imádkozzanak a világméretű koronavírus-járvány megszűnéséért.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

Az egyik állomás Fülöpszállás mellett, a Kígyósi csárdánál 2006-ban, Szent Kristóf, az utazók védőszentje tiszteletére állított kereszt volt, ahol a megemlékezők közös imádságot tartottak.

Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa köszöntötte a jelenlévőket. Hangsúlyozta: a járványhelyzet mindenki számára nehéz volt, de pozitív hozadéka is akadt, hiszen a szeretet, a tisztelet és szolidaritás felértékelődött a kapcsolatokban. Bízik benne, hogy most a Pünkösdkor mindenki lelkiekben egy kicsit megerősödhet.

Tódor Norbert, a Wojtyla munkatársa bemutatta a két évvel ezelőtt felújított útszéli keresztet, majd Ferenc pápa gondolatait idézte meg az ünnep kapcsán.

A két évvel ezelőtt felújított keresztet a Kígyósi Csárda gondozza és óvja. Csepregi Zoltán üzletvezető elmondta, nagyon nehéz heteken vannak túl, mindeni nagyon örült az újranyitásnak. A vendégek részéről is rendkívül sok kedvesség és szeretet irányult feléjük. Hozzátette: a keresztet a jövőben is gondozzák, méltó környezetet biztosítanak számára.

Fülöpszállás önkormányzata nevében a résztvevőket Cseh-Szakáll Beáta önkormányzati képviselő üdvözölte, aki szintén mesélt a járvány időszaka alatti munkájukról. Kiemelte: nagyon fontos volt számukra, hogy minden lakosukat megvédjék, hiszen elöregedő település lévén, a veszélyeztetett korosztály nagy arányt képviselt. Három dolgot mindenki megtapasztalhatott: a hit erejét, a családi kötelékek fontosságát és az összefogást.

Végül Farkas P. József, a Wojtyla vezetője közös imádságra invitált mindenkit. A járványhelyzet megszűnésében bizakodik. Elmondta: hisz Jézus segítségében, a Pünkösd erejében.

A zarándok út további állomásai voltak: Kecskeméten, a Budai úton lévő – Balanyi Károly képzőművész és felesége által gondozott – útszéli kereszt, a Csalánosi csárdánál a Csalánosi-kereszt, a Sasfészeknél a KEFAG-kereszt, a közeli Búsuló Krisztus-szobor, valamint Ballószög és Kerekegyháza között álló fakereszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában