MagánZOO

2020.05.30. 14:53

Újra sokan látogatnak ki a felsőlajosi állatkertbe

A járvány előtti helyzethez képest megközelítően 70-80 százalék a felsőlajosi MagánZOO látogatóinak aránya az újranyitás óta.

Horváth Péter

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: BUS CSABA

Mint arról beszámoltunk, a lezárások idején veszélybe került az MagánZOO működése a belépőjegyekből származó bevételkiesés miatt, de az adományoknak és az újranyitásnak köszönhetően megmenekült az állatkert és a békeidőkhöz közelítő látogatószámot tud felmutatni.

A járvány előtti helyzethez képest megközelítően 70-80 százalék a felsőlajosi MagánZOO látogatóinak aránya az újranyitás óta – nyilatkozta kérdésünkre Tóth Tibor, a magánállatkert tulajdonosa. – Ez nagyon jó arány, korábban kevesebb látogatóra számítottunk, így elégedettek lehetünk a jelenlegi helyzettel – mondta Tóth Tibor a május második hétvégéje óta eltelt időszakról. Mint azt várni lehetett, a nyitást követő néhány napon még viszonylag alacsony volt a látogatószám, érthetően tartottak az emberek a kimozdulástól. A fokozatos feloldásokkal, főként az elmúlt egy hétben már bátrabban látogatnak ki az érdeklődők. Az is bátorítja a látogatókat, hogy az állatkert igen nagy területen fekszik, így minimális a vendégek közötti kontaktus lehetősége.

A járvány előtt állatsimogató alkalmakat is tartottak a szervezők, de ez a lehetőség a helyzetre való tekintettel szünetel. Ezen némileg enyhíthet az, hogy nagyon közel vannak az ösvényhez a karámok, ahol bármikor megsimogathatók a nyugodt és kedves afrikai és skót marhák, valamint a gyűrűsfarkú makik is szívesen fogadják barátságos érintést.

A vendégek nagyon szeretik az állatokat bemutató, előre meghirdetett, nagy létszámú vezetett látogatásokat, de ezek egyelőre elmaradnak azért, hogy ne gyűljenek össze sokan egy helyen. Tóth Tibor elmondta, hogy spontán vezetéseket és ismertetéseket tart majd az éppen jelenlévő látogatók számára, ahol egyszerre kevesen és a biztonságos távolságot betartva lehet részt venni.

Tóth Tibor elárulta, hogy a lezárás során sem tétlenkedtek lakóik, két gyűrsfarkú maki, egy zebracsikó, két szamár és egy watusi borjú is született az elmúlt időszakban.

A téli takarmány beszerzése folyamatban van, a leállás miatti bevételkiesés erre fordítják a felújításokra és fejlesztésekre szánt összeget.

Tóth Tibor elmondta, hogy idén 25 éves az állatkert, melynek megünneplésére komoly jubileumi műsort terveztek májusra több száz meghívottal. Az eseményen Tóth Tibor mutatta volna be az állatkert negyedszázados történetét, zenei betétekkel tarkítva. Ez a járvány miatt eltolódott, a helyzet ismeretében ezt később, nyáron vagy ősszel rendezik meg.

Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában